Pages

Sunday, October 12, 2014

Little Lamb vol. 2

Viimein tuli se päivä, kun raaskin saksia tämän ihanan kankaan paloiksi. Kauan jemmassa ollut Metsolan Miina&Manu pääsi viimein vaatteiksi asti. Meillä on luettu ahkerasti noiden kahden kissan tarinoita jo esikoisen kanssa, mutta nyt keskimmäisellä on todellinen buumi menossa. Koko ajan pitäisi olla lukemassa "Niimaa ja Namua". Kun näytin hänelle tätä kangasta, voitte arvata mikä riemu meillä repesi.

Our two-year-old loves the MiinaManu books and was thrilled when I showed him this fabric. He kept giggling and giggling right beside me when I sewed him this shirt earlier this week. After that he has wanted to wearit every day and the hat, too.



Pattern: Little Lamb raglan shirt, Ottobre 4/12
Fabric: Miina&Manu stretch terry from Metsola
Size: 104 cm
Others: green rib from Ainola

Pattern: instructions for drawing from mallikelpoinen
Fabric: Miina&Manu stretch terry from Metsola
Size: 51 cm (head)

Kaavat olivatkin jo valmiina viime kuun tunikan myötä. Tähänkin pidensin hieman helmaa, jotta paita varmasti mahtuisi pidempään. Poikakin on kovin pitkä ikäisekseen.


Thursday, October 09, 2014

Autumn tunic

Tätä Vaahterasade-joustofroteeta taisin ostaa jo viime vuoden puolella. Hannan Kankaasta sitä vielä silloin sai ja jopa saman sävyisellä resorilla, mutta nyt ei enää mistään. Harmi, sillä kangas on todella kaunis. Mietin kauan onko tämä sittenkään minun värini, vai katoaako kasvoista vähäinenkin väri, jos puen tämän väristä yläosaksi. Lopulta päätin kokeilla ja hyvinhän tämä sopii.

Pahoittelen ruttuista kuvaa, ehdin käyttää tätä jo pari päivää ennen kuin taas muistin kuvata.



Pattern: MIW - Make It Work by Linnea Kauramaa
Fabric: Vaahterasade stretch terry by Teea Kinnunen, from Hannan Kangas
Size: L
Others: rib from Hannan Kangas


Jälleen siis luottokaavalla mennään, kiitokset taas Linnealle. Hihoihin lisäsin reilusti pituutta ja helmaan tuon leveän (12 cm) resorin. Tunika yltää puolireiteen ja on hyvin myötäilevä. Ihanan pehmeä ja lämmin näille kirpeille syyskeleille.

Wednesday, October 08, 2014

Cherries

Kun tätä Kirsikat-kuosia (luomua!) tuli myyntiin, mietin vain montaako väriä tilaan ja kuinka paljon. Lopulta päädyin vihreään ja punaiseen trikooseen. Aika monta kuukautta ne odottivat ompelijaansa, mutta viimein uskalsin leikkoa kauniit kankaat paloiksi. Kaavana jälleen tuttu MIW.



Pattern: MIW - Make It Work by Linnea Kauramaa
Fabric: Kirsikat by Sanni Takkinen, green organic tricot from Majapuu
Size: L
Others: white rib 



Ompelukoneen huollon jälkeen harrastus otti taas uutta tulta alleen, kun jälki on niin priimaa. Kerrankin kehtaa esitellä töitä tarkemmin ;)

Tuesday, October 07, 2014

More pants

Taas näitä otoksia, joita taatusti ainakin kaikki ammatti- ja päivän asu -kuvaajat kauhistelevat. Mutta kun arkisin täällä ei valoisan aikaan ole kahta aikuista paikan päällä ja viikonloppuisin en ikinä muista pyytää miestä kuvaamaan, niin näillä mennään. Enkä kyllä osaa olla yhtään luontevasti kameran edessäkään, ainakaan tällaiset kalsarit jalassa. 

Toiset Sammalikko-leggingsini tein Noshin joustocollegesta. Voi mikä mahtava kangas! Pehmeää, mutta silti tarpeeksi napakkaa. Ihanaa ommella ja hyväntuntuista päällä. Täytyykin ehdottomasti tilata tätä vielä lisää - tällä hetkellä valikoimissa oleva oranssi voisi olla kiva, mutta lisääkin värejä kaivattaisiin.. Pitänee ehkä esittää Noshille toive ainakin tummanruskeasta ja kirkkaanpunaisesta joustocollegesta.

Kyllä minulla on muitakin sukkia. Näitä olen vain hamstrannut kuudet.

Pattern: Sammalikko leggings, Ottobre 5/14
Fabric: graphite stretch sweater knit from Nosh Organics
Size: 40
Others: elastic band, width 2.5 cm

Näihinkin pidensin hieman lahkeita rypytyksen aikaansaamiseksi. Lahkeensuut ompelin vaihteeksi hunajakennolla, täytyy muistaa se jatkossakin. Joustaa hyvin ja on kivan näköinen (eikä tarvitse vaihdella koneeseen kaksoisneulaa...).

Saturday, October 04, 2014

Newness from Nosh

Roosa Nauha -huutokauppa järjestetään ensi viikonloppuna, ja minulta sinne on tulossa jo kahdet pienet villasukat. Tämän viikon ompelutehtävänä oli saada aikaa jotain tästä Nosh Organicsin uutuuskuosista, joka tulee myyntiin myöhemmin tämän kuun aikana. Pyörittelin ensin kahta ihan toisenlaista ideaa päässäni, kunnes muistin yhtäkkiä leggings-kaavan, jota en ollut vielä ehtinyt testata. Tarkoitus oli tehdä nämä housut huutokauppaan, mutta pienten kömmähdysten jälkeen en kehtaakaan laittaa näitä myyntiin, vaan jätän omaan käyttöön. Omalle tyttärelle nämä ovat varmasti talven aikana sopivat.



Pattern: Playful Kitty, Ottobre 4/14
Fabric: 2+2 organic tricot from Nosh Organics
Size: 86 cm
Others: elastic band, width 2 mm

Vertailin kaavaa Polarn o. Pyretin saman koon leggareihin. Ottobren kaavassa on pituutta monta senttiä enemmän, mikä on aika paljon näin pienessä koossa. Nämäkin istuvat kuitenkin hyvin, joten tulen käyttämään kaavaa vielä monet kerrat. Raitakankaastakaan ei ole mitään valittamista - värit ovat ihanat ja pysyivät 60 °C:n esipesussa erinomaisesti. Yhtään ei tullut pesunukkaakaan - kuten ei tietysti pitäisikään, mutta valitettavasti niitäkin kankaita on, jotka jo esipesun jälkeen näyttävät enemmänkin käytetyiltä. Kangasta oli miellyttävä ommella, ja tätä tulen varmasti tilaamaan lisääkin, kunhan pidän vielä kauden toiset kutsut kuun lopussa. Noshin kankaita minulla on kyllä jo vinot pinot täällä odottamassa, mutta mieluusti tilaan niitä lisääkin, sillä kankaat täyttävät kaikki kriteerini ja olen valmis liputtamaan Noshin puolesta!

Mutta niistä kömmähdyksistä. Olen jo monta viikkoa suunnitellut ompelukoneen huoltoa - avaamista ja öljyämistä. Se on kuitenkin vain jäänyt ja jäänyt, koska kyllähän sen nyt ehtii, ompelen vaan tämän vaatteen vielä loppuun jne. Viimeistä saumaa ommellessani kone kuitenkin vetäisi kangasta reippaasti sisäänsä eikä sitä saanut millään ilveellä ujutettua pois. Pakko oli hakea työkalupakki ja ruuvata muttereita pois tieltä. Kaivoin käyttöohjeetkin esiin ja tajusin, että kone on ollut minulla nyt 10 vuotta. Kerran olen käyttänyt sitä huollossa, mutta ikinä en ole itse öljynnyt... mutta nytpä tuli sekin tehtyä ja kone kulkee kuin unelma. Hirveä räksytyskin on kadonnut, joten nyt sitten vain lisää kaasua!

Wednesday, October 01, 2014

Eagle Fern Beanie

Meiju haki koeneulojia uuteen pipomalliinsa, ja ensimmäiset kuvat nähdessäni ilmottauduin oitis mukaan. Tarkoituksena oli ollutkin neuloa joku vähän lämpimämpi pipo ulkoilutakin kaveriksi. Punaista piti ainakin olla, ja kontrastiväri valikoitui paikallisen lankakaupan Neulenettikahvila Pirjoliisan valikoiman mukaan.


Pattern: Eagle Fern Beanie by MeijuKP (Ravelry)
Yarns: Drops Nepal, red (3620) and dark gray (0506)
Needles: 3.5 mm
Size: woman
1 skein (red) and 0.5 skeins (gray)


Myssystä tuli erinomainen. Pintakuviossa ei ole reikiä, joten tällä varmasti tarkenee hyvin. Pidän muutenkin eniten pipoista, joissa on ensin kunnon resori ja päälaenkavennukset tehdään nopeasti, jolloin pipo ei "nuole" päätä ihan koko matkalta.

Näitä teen ehdottomasti lisääkin! Onneksi ohjeessa on kokoja koko perheelle.