Pages

Monday, October 20, 2008

Korvien lämmikettä.

Pipo vaihtui toiseen. Neuloin uusimmasta Novitasta sen nyppyläpalmikkopipon, tarkoituksena on tehdä vielä lapasetkin, mutta ne saavat odottaa Lapaskuuhun.Malli: Neulottu pipo, Novita (Talvi 2008)
Lanka: Novita Wool, punainen (547) kaksinkertaisena
Puikot: resorissa 3½ mm, muuten 4 mm

Tätä oli kiva neuloa. Alkuun nyppylöiden neulominen siististi oli aika työlästä, mutta lähti se lopulta sujumaan. Yhden kerran vaan meinasi mennä hermot, kun huomasin pitkän ajan kuluttua, että ekasta kerroksesta oli jäänyt yksi nyppylä neulomatta. Harkitsin jo tekeväni sen siihen jälkikäteen, mutta purin kuitenkin - en olisi saanut siitä samanlaista kuin muista ja olisin harmitellut sitä koko talven. Mallikuviota taisi tulla korkeussuunnassa 2,5 eli kuusi nyppylää ja palmikonkiertoa - enemmän kuin ohjeen 18 cm, mutta pallopää tekee mieluummin vähän syvempiä pipoja. Woolista on ihana neuloa ja piposta tuli lämmin ja tiivis. Neuloin ensimmäistä kertaa kerää molemmista päistä ja lanka kulki puikoille hienosti.

HUOM! Ohjeessa on yksi virhe. Resoriin neulotaan 2n 2o -joustinta, jonka jälkeen tulisi aloittaa mallikuvio 1o, 2 n jne yhteen oikeaan silmukkaan asti. Kuvio pitää kyllä aloittaa kahdella nurjalla ja päättää kahteen oikeaan silmukkaan. Laitoin tästä välittömästi Novitalle palautetta, mutta vielä ei ole kuulunut mitään.

Seuraavaksi taas Sukkasadon kimppuun, täytyy ottaa loppukiri. Ullasta napattu huopatossujen neulominen on loppusuoralla, vielä muutama sentti ja huovutus jäljellä. Opiskeluelämä vaan hillitsee aika tehokkasti puikkojenheilutusta - tällä hetkellä meillä on aika paljon kliinistä opetusta eikä enää luokassa istumista, joten töitä ei valmistu sitä rataa kuin viime vuonna. Ensimmäisenä mun pitäis kuitenkin neuloa itselleni kauluri.

6 comments:

 1. Onpa kaunis pipo. Huolestuttavaa, että nuo nypyt alkavat näyttämään minunkin silmissäni hyviltä. Aiemmin, kun en niistä ole juuri välittänyt:)

  ReplyDelete
 2. Tosi nätti pipo! Mä en ikinä näe Novitan lehdissä mitään hienoa ennen kun joku neuloo sieltä jotain.. Mutta toi menee kyllä to do-listalle. =)

  ReplyDelete
 3. Mulla on kai sama häiriö silmissä ku laura l:llä...enpä oo tuotakaan pipoa huomannu aikasemmin, mutta sehän on ihan näppärän näkönen. :) Ja ihanan lämmin väri.

  ReplyDelete
 4. Kaunis. Näin samanlaisen pipon bussissa ja ihmeekseni löysin sen ohjeen netistä. Itsekään en ole nypyistä perustanut, mutta tämä kolahti sen verran, että täytynee tikutella :D Novitan kuvassa pipo ei kyllä näyttänyt miltään :P

  Yritin selvittää ohjeesta, että vieläkö siinä on mainitsemasi virhe, mutten löytänyt.

  ReplyDelete