Pages

Tuesday, February 08, 2011

Long-term socks

Aloitin neulomaan näitä sukkia viime toukokuussa Petriinan pyynnöstä. Alku oli todella hankalaa ja ensimmäistä sukkaa tein lähes koko tämän ajan. Koska Paraphernalia ei ole alunperin polvisukkamalli enkä ollut neulonut moisia kuin vauvakoossa, silmukkamäärät tuottivat ensin pientä pähkäilyä. Aloitin sukat normileveydellä, mutta totesin puolivälissä vartta ne liian kapeiksi, vaikka Petriina onkin kapeasäärinen. Kiukusta harmistuneena purin sukat enkä hetkeen kyennyt aloittamaan uudelleen. Laskin ja mittailin, kunnes aloitin sukat isommalla silmukkamäärällä. Pieleen meni taas, koska varresta tuli liian leveä jopa minun paksuille pohkeilleni. Uudet laskemiset, ja aloitin sukkaa taas samalla lailla kuin ensimmäiselläkin kertaa. Viimein tuntui sopivalta, olin varmasti aluksi vain kiristänyt lankaa ja palmikoita aivan hengen hädässä. 

Varsi valmistui monen tunnin ähertämisen jälkeen, mutta uudet ongelmat odottivat jalkaterän osuudessa. Alkuun siitäkin tuli aivan liian pitkä ja seuraavaksi tietysti liian lyhyt. Tein kärkeä vielä pitkään, jotta kuvio päättyisi kauniisti ja sukat olisivat sopivan kokoiset. Lopulta ensimmäinen sukka oli valmis! Toinen sujuikin sitten huomattavasti nopeammin, mitä nyt kärkeen neuloin ensimmäisellä kerralla yhden kokonaisen kuvion liikaa. Hups, mutta kun olin niin innoissani! 

Sukista, lapsistani, tuli lopulta kuitenkin mielestäni erittäin kauniit. Sisua on mukava neuloa ja mallinkin oppi nopeasti ulkoa. Sukat mahtuvat minullekin, mutta ovat varmasti paremmat Petriinalle. Farkkuihmisenä hän voinee käyttää näitä sekä mekkojen ja sukkahousujen tai kapeiden farkkujen kanssa, varressa kun on niin paljon joustinneuletta.

I started knitting this last May on Petriina's request. Because the pattern wasn't for knee high socks and I hadn't knitted them before I had many problems and it took a long time to finish these. Finally my babies turned out very beautiful, in my opinion.
Pattern: Paraphernalia by Taina Anttila (Ravelry)
Yarn: SandnesGarn Sisu, natural white (1012)
Needles: 3 mm DPN
Size: 38 EU
Almost 3 skeins

Projekti oli erittäin antoista, mutta toiste en aio enää toiselle aikuiselle neuloa istuvia polvisukkia. Etenkään, kun sukkia ei pääse välissä sovittamaan. Omia Noro-sukkia olen toki suunnitellut jo pitkään.

I'm relieved!

4 comments:

 1. Olipa sulla iso homma näissä ! Mutta hyvältä näyttää, raportoin sitten paremmin :-)

  Kiitos <3

  ReplyDelete
 2. Kauniit sukat! Mie oon yhet Paraphernalia-sukat neulonut äidilleni ja näinkin nyt miettimään, että pitäisköhän tehdä itelle polvisukat samalla mallilla sua matkien :)

  ReplyDelete
 3. Ihanat tosiaan! Pakko tehdä itselle...! Lisää projekteja tallinnanreissun hankintoja varten ;)

  ReplyDelete