Pages

Saturday, May 21, 2011

Hammassukat.

English translation coming later next week.

Hammaskuvio oli pyörinyt mielessäni jo muutaman vuoden, mutta vihdoin sain piirrettyä sen paperille ja siirrettyä poikani sukkiin. Sukat olivat samalla ensimmäinen kirjoneuletyöni.

Minä neuloin sukat ylhäältä alas, mutta ne voi toki neuloa myös varpaista päin. Siten hampaiden juurista tuleekin hieman siistimmät. Varren ja jalkaterän pituutta voi myös säätää. Langaksi sopii Sandnes Garnin Sisu, Novitan Nalle tai muu vastaava ohuempi sukkalanka.


Lanka: Sandnes Garn Sisu, vihreä (8514) ja valkoinen (1001) sekä hieman mustaa silmiin
Puikot: 2 ½ mm
Koko: 4 v, jalkaterän pituus 16,5 cm
Tiheys: 24 s x 40 s (10 cm x 10 cm)Luo 48 s. Neulo 1 o 1 n –joustinta 10 krs. Mikäli haluat siistimmän resorin, silmukat kannattaa neuloa kiertäen. Vaihda sileään neuleeseen (6 krs). Työn pituus on nyt noin 4,5 cm.


Aloita mallikuvio vasemmasta yläkulmasta ja vastaavasti oikeasta alakulmasta, jos neulot sukkia kärjistä ylöspäin. Mallikuviota eli hampaita tulee yhteensä kuusi yhdelle riville. Halutessasi voit tehdä toki pidemmän varren ja esim. kaksi riviä hampaita.


Neulo päävärillä 22 krs sileää yhden hammasrivin jälkeen. Voit valita haluamasi kantapään; minä suosin kovassa käytössä olevissa sukissa vahvistettua kantapäätä. Teen myös lapseni kapeaan jalkaan kiilakavennukset joka krs:lla.

Neulo kantapään jälkeen sileää, kunnes neule yltää pikkuvarpaan puoliväliin. Minä neuloin 12 cm. Suosin yleensä sädekavennusta ja neuloin sen näihinkin sukkiin – joskin neuloin ensimmäisen kavennuskerroksen jälkeen vain neljä välikerrosta jne. Päättele lopuksi langanpäät ja kirjo silmät jälkikäteen.

 

x
x
x

x
x

1

x
x
x
x
x
x
x
2

x
x
x
x
x
3

x
x
x
x
x
x
x
4

x
x
x
x
x
x
x
5

x
x
x
x
x
x

6


x
x

x
x

7


x
x

x
x

8


x
x

x
x

9


x
x

x


10


x

11
1
2
3
4
5
6
7
8vihreä
x
valkoinen
kirjo silmä

6 comments:

 1. Mahtavat! :)

  Mari

  ReplyDelete
 2. Vitsit mä repesin ! Hienot !

  ReplyDelete
 3. I too am a dental knitter! I can't wait for these instructions to be offered in English! Way too cute.

  ReplyDelete
 4. Thanks! I'm working on it.

  ReplyDelete
 5. Upea idea ja toteutus :) Pitääpä pistää mieleen, jos vaikka lapsoselle lapasiin, tai sukkiin samaista kuviota hyödyntäis ;)

  ReplyDelete