Pages

Wednesday, March 07, 2012

Ehkä sitten ensi kerralla

Tämä kelpaisi siihen kuuluisaan Ei mennyt niin kuin Strömsössä -kategoriaan...

Meidän esikoisemme on heittäytynyt hurjan mustasukkaiseksi ja yritän puuhastella hänen kanssaan kaikkea mieluista pikkuveljen nukkuessa. Eräänä päivänä päätimme kokeilla kynttilälyhdyn tekemistä vanhasta peltipurkista. Tehtävä, jonka piti olla ihan helppo. Täytimme purkin ensin vedellä ja jäädytimme pakkasessa, kuten nettineuvot opastivat. Naulojen nakuttaminen oli kuitenkin yllättävän hankalaa, etenkin hyvin itsepäisen viisivuotiaan kanssa, joka osaa siis jo tehdä kaikkea eikä tarvitse missään apua. Reiät eivät todellakaan tulleet suoriin riveihin, eivät pojan tai minunkaan hakkaamani. Tuloksena oli hyvin mukiloitu purkki ja joukko eri kokoisia reikiä (joista yksi minun Ruskovilla-lapasessani!). Maalausta emme viitsineet enää edes yrittää. 

Tähän oli tarkoitus taiteilla vielä hienot ripustusketjut rautalangasta, jonka vääntelyä opettelimme pojan kanssa lasten askartelukurssilla muutama viikko sitten. Lyhdyn piti päästä keikkumaan etuoven viereen, mutta ehkä se päätyykin takapihalle leikkimökin kuistille ennen kuin lentää vähin äänin metalliroskikseen.


Vauva-ajan väsymys on ajoittain todella lamaannuttavaa. En ole koskaan kokenut kärsineeni kevätmasennuksesta, mutta tänä vuonna huomaan olevani erityisen iloinen lisääntyvästä valosta. Ei siis muuta kuin jalkaa toisen eteen ja pitkille vaunulenkeille. Luomisvimmaa ja inspiraatiota voin vaikka päivittäin käydä hakemassa ihan paikan päältä.


No comments:

Post a Comment