Pages

Tuesday, January 22, 2013

Knee highs

Ystäväni pyysi jo ennen joulua minua neulomaan hänelle polvisukat. Malliksi valikoituivat Novitan parin vuoden takaiset polvisukat, väritkin ovat samat. Kiva ja helppo malli sinänsä, mutta voi jestas miten tylsää neulottavaa..! Suoraa pötköä vaan ja vielä maailman ankeimmalla värillä :) Toisaalta erittäin sopivaa neulottavaa samalla, kun istun lattialla lasten junaleikkien keskellä.

A friend of mine asked me to knit her knee high socks. Nice and easy pattern but so boring to knit..! With gray - which is not even a colour in my opinion :) But these were very easy to knit while sitting in children's room and watching my sons playing.


Pattern: Basic knee high socks by Terttu Heikkinen, Novita Spring 2010 (Ravelry)
Yarn: Novita Nalle, dark gray (044) and light gray (043)
Needles: 3.00 mm
Size: EU 39 (sole 24.5 cm)
1.3 skeins + 0.3 skeins

Saajan pohje on omaa paksukaistani kapeampi, mutta jalkaterä vastaavasti hitusen pidempi. Aloitin kuitenkin (mittausten jälkeen) neulomaan koon 38 silmukkamäärillä todetakseni yhden kokonaisen varren jälkeen, että sukat pyörivät minunkin jaloissani. Lanka takaisin kerälle ja uusiksi. Onneksi kirjoneulekuvio onnistui helposti hyvin valvottujen öidenkin jälkeen ;)

I knitted the first sock twice because it turned out too big. Finally I cast on with a way less stitches than in the pattern. Lucky me, the part of the coloured knitting wasn't too difficult to remember ;)


Toinen kerta toden sanoi ja varresta tuli sopiva. Loin aloitussilmukoita koon 30 mukaan, mutta kavensin myöhemmin vastaamaan kokoa 38. Sovitin varovasti itselleni toista sukkaa ja totesin, että nyt näyttää huomattavasti paremmalta, kenties jopa sopivalta! Varsi on nimittäin yläosastaan minulle hieman turhan napakka, mutta hoikkasääriselle takuulla sopiva. 

The leg is a bit too tight for me but I'm sure it fits for my friend. The sole instead is a bit longer.


Loppuvaiheessa ei sitten ollutkaan mitään pähkäiltävää. Nilkkaan tuli kiva resori ja kantapään vahvistukset tein nurjalta kuten yleensä. Kärjessä on sädekavennus, mikä on myöskin oma suosikkini istuvuuden kannalta. 

Reinforced heel is my favourite. What is that toe shaping called in English?!
 

Sen verran näiden kanssa tuli soudettua ja huovattua, että nyt on muistissa myös hyvät silmukkamäärät omia sukkia varten. Se onkin sitten eri asia, koska saisin mitään valmiiksi itselleni.

Loppujen lopuksi kiva projekti, joskaan ei tämä neulominen toiselle kannata kuin hyväntekeväisyysmielessä. Aikaa kuitenkin kuluu eikä omasta kädenjäljestä koskaan kehtaa pyytää kulutettujen tuntien mukaan.

A nice project after all but I don't think I'm going to knit anything this big for anyone else anymore. Except presents perhaps. It just takes so much of my time and I don't want to ask anyone that much money for something that I've made just by myself.

8 comments:

 1. Nopi on kyllä lämpimät käytössä. Syksyllä kudoin itselleni ja ajattelin, tuleekohan niitä käytettyä Tuli sitten kova pakkanen ha sukat jalkaan, olikin ihan mukavat, kun lenkkareihin sopivat ei jää nilkat paljaiksi kun kalsari nousee ja pikkusukka laskee, nuo on niin mainiot että nmyt on suunnitelmissa poisten kutominen. lamkakin varattuna jo.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Näin on. Saa nähdä mistä väristä neulon itselleni vastaavat sukat. Nalle-keriä on jemmassa ihan riittämiin :)

   Delete
 2. Kauniit sukat! Tuo on totta -sukkienkin hinta olisi (ainakin minun hitaalla vauhdilla) hurjan korkea jos työtunteja laskisi... Tuskin niitä kukaan maksaisi:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu ei tämä mitään kannattavaa hommaa ole. Ainakaan nyt, kun vapaa-aika pienten lasten kanssa on aika vähissä.

   Delete
 3. Reippaan näköiset sukat ja hienoja kuvia! Mä en ole aikoihin uskaltanut aloittaa Novitan ohjeella mitään sukkaa, koska mun mielestä niistä tulee aina jättikokoiset enkä sitten jotenkin tykkää yhtään ruveta soveltamaan, kun haluisin vaan orjallisesti noudattaa ohjetta. Siinä Novitan sukkalehdessäkin olis kaikkia kivoja sukkia, mutta en uskalla!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kuulostaa tutulta. Näissäkin oli tosiaan hieman säätämistä..! Monetkohan Seiskaveikastakin neulomani sukat ovat hetken käytön jälkeen aivan toivottoman suuria?

   Delete
 4. Välillä on kiva tikutella perinteistä harmaata ja aivotonta sukkaa, että jaksaa taas keskittyä niihin pitsiunelmiin ja luksuslankoihin :D Kivat sukat tuli!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, niinhän se on. Joskaan seuraavatkaan sukat eivät kovin paljon aivotoimintaa vaatineet...

   Delete