Pages

Tuesday, February 19, 2013

RaakamaidostaSaimme syksyllä olla mukana toimittaja Noora Shinglerin (Kemikaalicocktail) vetämässä testiryhmässä. Perheessämme on kaksi laktoosi-intolerantikkoa (minä ja esikoinen) ja raakamaidon testaaminen oli kiinnostanut minua jo pidempään. Kaupasta kantamamme maitotuotteet ovat aina luomua, mutta myös laktoositon sopii molemmille. Testasimme kuitenkin syksyn aikana kahden eri tilan raakamaitoa. Tuloksia ja paljon muuta on nähtävissä Silminnäkijä-ohjelmassa Pilattu maito Yle TV2:ssa ylihuomenna torstaina 21.2.2013 klo 20.00.

In fall we took part in a test group concerning raw milk. I and our oldest son have lactose intolerance and we can't have normal cow's milk that is sold in Finnish grocery stores and supermarkets. We need to buy lactose-free milk or organic milk, which we prefer. The program can be seen in TV this Thursday and it's hosted by journalist Noora Shingler, who writes a famous Finnish ecological blog called Kemikaalicocktail.

2 comments:


 1. Katsoin tämän dokkarin netistä. Tosi mielenkiintoinen aihe, kiitos kun vinkkasit siitä!

  Mulla on laktoosi-intoleranssi, mutta pystyn täällä Kaliforniassa juomaan tavallista maitoa. En tiedä miksi. Voikohan laktoosi-intoleranssi jollain tapaa helpottua ajan kuluessa..?

  Oli jotenkin aika ihanaa katsoa näin "viatonta" ruokadokkaria (sinänsä asiaa väheksymättä), kun täällä tuntuu, että ruoantuottamiseen liittyy niin paljon kaikenlaista hämärää, että hyvä kun uskaltaa syödä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aihe on tosiaan erittäin mielenkiintoinen. Minä ja esikoinenkin pystytään juomaan ainakin Italiassa ja Espanjassa kaupasta ostettua maitoa (+ muita tuotteita) ilman minkään sortin oireita, vaikka siellä on valikoimissa sekä tavallista että laktoositonta maitoa, ja molemmat siis käy! Samoin minä olen Thaimaassa häämatkalla vedellyt paikallisissa jäätelöbaareissa isoja annoksia eikä vatsa ole turvonnut yhtään.

   Dokumentista tulee varmasti vielä paljon jälkipyykkiä ja hyvä niin, jään innolla odottamaan miten tiettyihin asioihin tullaan reagoimaan ja miten ongelmia ratkaistaan.

   Delete