Pages

Tuesday, July 30, 2013

Retro cardigan

Keskeneräisten töiden päättely (tämän vuoden projekti) alkaa olla loppusuoralla. Älkää toki luulko, että olisin saanut kaappini tyhjiksi, aika vain meinaa loppua kesken. Vauvan syntymään on aikaa enää päiviä, ei viikkoja tai kuukausia. Tätä neuletakkia aloin suunnitella ja neuloa viime syksynä. Sen oli tarkoitus olla yksivuotissyntymäpäivälahja esikoisen kummitädin pojalle. Käytin ensin apunani erästä Dropsin ohjetta, mutta loppujen lopuksi muuta yhteistä näillä ei ole kuin malli noin suurin piirtein. Silmukkamäärät ovat joka kohdassa poikkeavat, käytin ennemminkin apunani meidän täsmälleen samana päivänä syntyneen pikkuveljen vaatteita.

One more unfinished project finally done! This little jacket goes to a friend's one-year-old son. This was supposed to be a birthday present last November but luckily I started knitting a bigger version back then...


Pattern: Hannes (Retro Cardigan), my own
Yarns: Drops Merino Extra Fine, brown (09), yellow (30) and green (18)
Needles: 3 ½ mm and 4.0 mm
Size: 1-2 years
8 wooden buttons from Ompelukoneliike Halonen Ky, Vaasa

Lanka valikoitui sillä perusteella, että ruskeaa oli paljon jäljellä edellisistä pikkuprojekteista. Keltaista ja ruskeaa vain yhdet kerät (joista yli puolet lojuu nyt jämälankavarastossa) ja loppujen lopuksi jouduin hakemaan vielä kaksi kerää ruskeaakin lisää, sillä halusin takin yläosasta yksivärisen.


Takki ei valmistunut marraskuun syntymäpäiville eikä edes jouluksi, kiitos meidän kuukausien sairasteluputken. Niiden jälkeen iski huivi-innostuskin, mutta nyt päätin viimein tikuttaa takin valmiiksi, jottei se vauvan syntymän myötä taas jää ja jää. Huimasti tekemistähän siinä vielä olikin, muutaman sentin kaulus ja nappien ompelu! Lopputulokseen olen kuitenkin erittäin tyytyväinen. Takista tuli juuri sellainen kuin suunnittelinkin. Siistit raglanit, pieni muttei liian kireä kaulus, hihoissa alkuun vähän kääntövaraa ja vartalonympäryskin lienee sopiva. Tarkoitus oli saada aikaan takki, jota voisi halutessaan pitää ulkoillessa/kyläillessä/kauppareissuilla, ts. sen verran väljyyttä piti olla, että mahtuu jotain allekin. Sellainen enemmän pusakkatyyppinen siis.


Sain sovitettua valmista takkia meidän pikkuveljelle hyvin nopeasti todetakseni sen sopivaksi. Nappien ompelun jälkeen kyseinen yksivuotias ei kuitenkaan ollut enää pätkän vertaa yhteistyöhaluinen, joten sovituskuvia ei ole saatavilla. Eiköhän takin muoto ja Peppi-raidat käy kuitenkin ylläolevista otoksistakin selville. Toivotaan takin mahtuvan pitkään, ja jollei mahdu, niin onneksi Hanneksesta on jo tulossa isovelikin!

4 comments:

  1. Onpa ihana, tuollainen olisi kiva saada itselle! Tuollaisille pusakkamallisille neuleille sitä melkein eniten on pikkupojilla käyttöä.

    ReplyDelete
  2. Onpa tosi suloinen ja jännää että teillä on kohta vauva jo tulossa! Ihanaa loppuviikkoa :)

    ReplyDelete