Pages

Wednesday, August 28, 2013

Stripe Study Shawl

Loistavan yksinkertainen ohje, ihanaa lankaa, tylsät värit. Toisin sanoen teen uudestaankin, mutta pirteimmillä sävyillä. Nokkelimmat voinevat siis heti päätellä, että alla oleva huivi ei ole minulle. Itselleni olisin valinnut punaista, oranssia, keltaista, ruskeaa... mutta pikkusiskoni on enemmän valkoinen-harmaa-musta -ihmisiä.

Great pattern, lovely yarn, boring colours. In other words I'll knit this again but with different colours. For me I would have chosen red, orange, yellow, brown... but my little sister prefers white, gray and black.

Pattern: Stripe Study Shawl by Veera Välimäki (Ravelry)
Yarns: Drops Alpaca, white (1101) and gray (0501)
Needles: 4.0 mm
2 skeins (white) and 2.5 skeins (gray)

Huivi oli kivaa neulottavaa. Helppoa ja aivotonta tällaiselle kolmeviikkoisen vauvan äidille. Suurin osa tosin oli valmiina jo ennen synnytystä, mutta pari viimeistä harmaata raitaa ja valkean reunuksen tikuttelin imettäessä. Raitoja on 12 kuten ohjeessa neuvotaan. Kahdella kerällä olisi saanut 11 raitaa. Reunus on vähän pidempi kuin ohjeessa, koska halusin käyttää toisenkin valkoisen kerän loppuun asti.

This was nice to knit. Easy enough for a mother of a three week old baby. I made 12 stripes according to the pattern. With 2 skeins I would have had 11 stripes but I didn't want to have anymore left over yarns.


Mainitsinko jo, että ohje oli kiva? Jopa niin kiva, että taidan aloitella samantien toista samanlaista huivia. Ehkä pinkistä ja tummanruskeasta? Tai kirkkaanpunaisesta ja valkeasta? Tämän huivin suojissa olisi nimittäin hyvä imettääkin. Tai ehkä valitsen jonkun toisen saman suunnittelijan huivimallin. Tai jonkun neuletakin hänen uudesta kirjastaan. Oli miten oli, ensi vuonna neulon vain veeraa.

I think I'm going to make another one, too. Maybe with pink and brown? Or red and white? This shawl would be great for breastfeeding, too. Or maybe I'll choose some other shawl that Veera has designed. Or a cardigan, from her new book. Be that as it may, next year I'll be knitting nothing but Veera's designs.

7 comments:

 1. Ohje on kyllä superkiva! Minäkin suunnittelen jo toisen tekemistä... Pitäisi vaan löytää (eli ostaa) joku ihana väriyhdistelmä!

  Eikä muuten yhtään hassumpi idea neuloa vaan Veeraa! :-)

  ReplyDelete
 2. Upea huivi ja minun mielestä värikin monikäyttöinen.

  ReplyDelete
 3. Kaunis ja klassinen! Mutta heti kyllä huomasin, että ei ole sinun värejä :D Nyt vain värikkäämmän tekoon itselle :D

  ReplyDelete
 4. The shawl is so beautiful! I like these colours, they are more easy to fit other colours you wear. Very nice!!=0)

  ReplyDelete
 5. Todella kaunis ja varmasti ihana todella monilla väriyhdistelmillä ellei jopa kaikilla :D

  ReplyDelete
 6. Onko tämä se, jonka aloitit Veeran workshopissa? Ihana, mä tykkään kyllä noista väreistä, mutta ei se tosiaan kivointa niistä ole neuloa jos vaihtoehtoina on myös jotain räiskyviä vaihtoehtoja:)

  ReplyDelete