Pages

Sunday, July 13, 2014

Panther nightie, said our two-year-old.

Tällä viikolla posti toi Emeli Designin kuoren, josta paljastui Leo-jerseytä turkoosina. Ompeluryhmän viikkohaasteena oli tehdä tästä jotain itselle. Ihan rehellisesti sanottuna en ilahtunut kyllä yhtään. Vaikka turkoosi on mielestäni kiva ja usein ihanan raikas väri, en osaa käyttää sitä tai muitakaan sinisen sävyjä itselläni farkkuja lukuunottamatta. Eläinkuoseista taas olen useasti ilmaissut varsin voimakkaan mielipiteeni - ei kuuna päivänä tähän taloon, kiitos.

Hetken jahkailun jälkeen päätin kuitenkin tehdä tästä keskimmäiselle kaksiosaisen kesäyöpuvun, jolle oli näillä helteillä kovasti tarvetta. Juuri ja juuri sen sainkin tuosta 80 cm * 80 cm palasta leikeltyä, ei jäänyt kuin ohuita suikaleita jäljelle. Shortsien lahjesuikaleet tosin ovat päinvastaiseen langansuuntaan, mutta eipä tuo paljon haitannut, sillä kangas venyi ja paukkui joka suuntaan lähes yhtä paljon.


Patterns: Diamond Deer tricot shirt and Bubble Stripes tricot shorts, both from Ottobre 3/2011
Fabric: Leo  organic jersey from Emeli Design
Sizes: 92 cm
Others: orange rib from Ainola

Paitaan ompelin harmaat resorit ensin kolminkerroin kuten ohjeessa. Ne kuitenkin venähtivät ihan kamalan näköisiksi ja muutenkin paita näytti ankelta. Leikkelin resorit pois ja vaihdoin tilalle Ainolan pirteää oranssia valmiiksi leikattua kaitaletta. Helmaa en jaksanut kaksoistikata, vaan hurautin siihenkin värikkäämmän raidan. Noita kirjekuoriolkia en ollutkaan ennen kokeillut, mutta niistä tuli varsin kivat. Ehkä hieman liikaa saatoin siellä venyttää resoria, mutta yökkärissä moisesta tuskin on paljon haittaa.

Shortseihin en tehnyt muita muutoksia, paitsi siirsin lahkeensuukappaleiden halkiot edestä sivuille. Eipä niitä juuri kuvasta erota, mutta sivuilla on pienet vinot halkiot. Vyötärölle tikkasin pehmeää, 2 cm:n levyistä kuminauhaa.

Yöpuku sai varsin innostuneen vastaanoton. "Huuja panttelipuku", ilahtui kaksivuotias. Miehen mielestä tämä kyllä oli Tarzanin asu, mutta väliäkös tuolla, nopeasti tuntui uni saapuvan.

No comments:

Post a Comment