Pages

Sunday, March 17, 2013

Let's bake!

 We've been baking a lot this weekend. Mincemeat pie, mint chocolate muffins and red currant caramel pie.

Hei, meillä leivotaan! Esikoinen haluaisi tämän tästä leipoa jotain ja sehän tälle äidille sopii. Tänä viikonloppuna tehtiin perinteisten sämpylöiden lisäksi alla olevia. Kaikkien ohjeet löytyvät omasta (p)ajasta -blogista. Jauhelihapiirasta, Pätkis-muffinsseja sekä Punaherukka-kinuskipiirasta. Suolaisesta piiraasta tein tosin pasteijaversioita, sillä mies toi kaupasta lehtitaikinalevyjä isomman köntsän sijaan. Pienemmät palaset varmasti sopivatkin meille paremmin, jotta syöminen oli lapsilta (ja aikuisiltakin) helpompaa (siistimpää). Muffinssitkin onnistuivat erinomaisesti (vai eihän Pätkiksien kanssa voi epäonnistua, ainakaan maun suhteen?), vaikka sellaisia en ole ennen juuri harrastanut. Nyt mielessä pyörii jo monta ideaa niidenkin suhteen.
 

Kinuskia olen tainnut keitellä viimeksi kymmenisen vuotta sitten. En mitenkään onnistuneesti, minkä ehkä pitkästä tauosta arvasitte. Nyt siitä kuitenkin tuli erinomaista, joskin keittoaika oli ohjeeseen verrattuna tuplasti pidempi ennen kuin kinuski alkoi paksuuntua. Keitin sitä isossa teflonkattilassa induktioliedellä, mutta silti hommassa vierähti kolmisen varttia. Syödessäni seuraavana päivänä tätä herkullista jälkiruokaa ei kuitenkaan edellisillan valvominen muiden jo nukkuessa harmittanut yhtään! Vinkiksi kuitenkin annettakoon, että kutsukaa ihmeessä vieraita kylään, jos haluatte tätä piirasta kokeilla. On nimittäin sen verran makeaa, että että tästä riittää monen monta palaa.


Seuraavaksi aion kokeilla valkosuklaista mustikkapiirakkaa. Perinteistä mamman marjapiirasta vaniljakastikkeella meillä leivotaan ylivoimaisesti eniten, se on koko perheen herkku (poislukien yksivuotias, jonka herkkua ovat toistaiseksi vielä maissinaksut). Vaikka perheen kaksi muuta miestä vetävät mustikkapiirasta melkeinpä suoraan uunista, minä alan kuitenkin kaivata siihen jo jotain vaihtelua. Ensin vaan pitäisi käydä kaupan laarien kautta, sillä meiltä ovat kyseiset marjat jo jostain syystä pakkasesta loppuneet! Ensi kesänä täytyy säilöä taas vähän enemmän, kun syöjiäkin on lisää.

2 comments:

  1. Kinuski on kyllä mun suosikki. Olen sitä yrittänyt itsekkin keitellä mutta jostain kumman syystä se on joka kerta erilaista, välillä jää tosi löysäksi ja sitten on taas jotenkin hirveen tönkköä... :) No aika hyvältä se kuitenkin aina maistuu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Juu hyvää oli tämäkin, mutta puoli annostakin olisi riittänyt :)

      Delete