Pages

Monday, June 24, 2013

In the garden, part 2

Kotiäitiaikanani olen taas opetellut hyödyntämään kirjastoa. Kukkarokin tykkää, mutta oikeasti piti jo vähän ruveta jarruttelemaan jatkuvaa kirjojen ostelua. Vaasan kirjastojen valikoima etenkin puutarhakirjojen osalta on mielestäni erinomainen, ja olenkin lueskellut jo monia opuksia. Tässä tällä hetkellä lainassa olevat:


Kierrätyspuutarha oli kiva, mutta ei mikään mullistava. Ohjeet tuntuivat toistavan itseään, ja olisin kaivannut lisää täysin uusia ideoita. Kaupunkiviljelijän opas sen sijaan on sellainen, joka pitää napata mukaan seuraavalla kirjakauppareissulla (tai pikemminkin klikata se Adlibriksen kärryyn, sillä Vaasan kirjakauppatarjonta taas ei päätä huimaa - ikävöin niin suuresti Akateemista Kirjakauppaa Helsingissä!).

Yllä olevaan laatikkoon lapset kurkistelevat tuon tuostakin. Ei vieläkään yhtään punaista mansikkaa! Uudistimme kolmemetrisen laatikon tänä keväänä kaivamalla vanhat mullat pois ja laittamalla alle suojakankaan. Mansikoiden taimet ympyröin mustalla jätesäkillä rikkaruohojen karkottamiseksi. Tusinan taimen takaa löytyy myös pinaattia ja porkkanaa. Pinaattia kylvimme tänä vuonna ensimmäistä kertaa ja sitä onkin kasvanut nyt paljon (osa on vielä muualla). Porkkanasato ainakin viime vuonna oli hyvä ja toivotaan samaa tälle kesälle. Ensi vuodeksi nuo oranssit pötkylät saavat tosin löytää uuden kodin, sillä pyörittelen mielessäni ajatusta pelkästä marjapenkistä, jolloin mansikat saisivat seuraa vadelmasta. Pensasmustikkaa aion koittaa vielä tänä kesänä, kunhan mies saa yhden ison penkin valmiiksi.

Marketat istutin viime viikolla lasten kanssa. Pappani oli ostanut minulle neljä tainta. Keväällä menehtynyt mummuni tykkäsi kovasti marketoista, joten näillä on minulle ihan erityinen merkitys. Tiilet ovat ylijäämiä appivanhempieni laatoitusprojektista mökillä, ja asettelin niitä poikain kanssa penkin reunaan.

Aina ei kuitenkaan voi onnistua. Vielä viikko sitten parsakaalien alut näyttivät hyvinvoivilta. Juhannuksen vietosta palattuamme jokin tuholainen oli iskenyt jokaiseen purkkiin. Tämä on niistä se parhaiten säilynyt.

2 comments:

  1. Voi tylsää miten parsakaalille kävi, mutta niin ihania nuo muut! Marketat on aina niin kauniita :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nyt näyttäisi sama tauti iskeneen kukkakaalien alkuihinkin.. voi harmi. Onneksi mm. salaattia ja pinaattia tulee niin paljon ettemme edes ehdi syödä kaikkea.

      Delete