Pages

Monday, October 07, 2013

School hat

Esikoisemme aloitti tänä syksynä koulun. Aiemmin hänelle ovat kelvanneet vaatteet kuin vaatteet, mutta valintatilanteessa poika on halunnut aina jotain mahdollisimman värikästä. Eskari sijaitsi samassa rakennuksessa nykyisen koulun kanssa ja viime talvella minulle alkoi sadella toiveita (määräyksiä) tulevista vaatteista. Velourhousut eivät kuulemma enää käy, vaan pitää olla farkkuja, mutta ei tavallisia sinisiä vaan värikkäitä. Paidoissa ei saa olla enää kuvia (Mikki Hiiri ja Angry Birdsit käy, Salama ja Muumit on vain päiväkotilaisille!), vaan raitoja. Huppareita pitäisi saada lisää. Talveksi toivottiin värikästä pipoa, jota voi pitää joko reuna käärittynä tai "silleen et se jatkuu sinne pitkälle ja roikkuu".

Our oldest son started school this autumn and for the first time he had strict orders about hats and clothes. For example his new winter hat had to be slouchy.


Pattern: basic ribbing hat
Yarn: Drops Merino Extra Fine, brown (09), green (18) and yellow (30)
Needles: 4.0 mm
Size: fits for everyone


Poika on atoopikko eikä hänelle ole enää parin ekan vuoden jälkeen saanut puettua mitään äidin neulomaa pipoa, koska ne kaikki kutittivat. Villatakkeja en siis ole edes yrittänyt hänelle neuloa. Lopulta keksin mainostaa tätä mielestäni kaikista pehmeintä merinovillaa lasten villana. Johan kelpaa, koululaisellekin ;)

Ensi viikolla pitää käydä hamstraamassa lisää tuota keltaista. Toivelistalla on nimittäin seuraavana Angry Birds -pipo, jonka aion toteuttaa Meijun Hiippa-myssyn kaavalla.

My next assignment is to knit a yellow Angry Birds hat. 

3 comments:

  1. Meillä on sama juttu ekaluokkalaisella noiden vaatteiden kanssa. Monta viikkoa meni, että ei suostunu laittamaan velourhousuja ym. vain värikkäät puuvilla/farkkuhousut kelpas. Nyt on onneksi nekin kelvannut. Lakeistakaan ei enää käy traktorilakit ym.

    ReplyDelete
  2. Ihanaa seurata kaverien vaatemakua, ja siihenhän paljon vaikuttaa mitä kavereillakin on. Joskus kun lapset olivat kaikki kouluiässä ajattelin, olisipa koulupuvut, ei olisi vaatehuolia silloin.

    ReplyDelete
  3. Onpa kivan mallinen pipo ja ihanat värit! :-)

    ReplyDelete