Pages

Tuesday, August 05, 2008

Kuin lapsi lelukaupassa.

Tarvoin läpi tuulisen ja sateisen Lauttasaaren, kunnes pääsin perille Novitan tehtaanmyymälään. Tarkoituksena oli ostaa lisää ruskeaa Tennesseetä jakkua varten, yksi kerä uutta Nalle Four Seasons Syksyä lapsen asusteisiin, yksi kerä valkoista Malibua korien virkkausta varten sekä KATSELLA sopivaa langaa Green Day -liiviä varten. Astuttuani ovesta sisään tajusin heti, että suunniteltu budjetti tulee ylittymään reippaasti. Sulloin koriin lankoja vikkelää tahtia: ihania uutuuksia ja vanhoja tuttuja, joita ei enää kaupoista tunnu löytyvän.

Tämän päivän saldo:

3 x Florica, oranssi
1 x Florica, valkoinen
4 x Luxus Cloud, musta
1 x Malibu, valkoinen
3 x Teddy, turkoosi
4 x Tennessee, ruskea
2 x Wool, musta

4½ mm pyöröpuikko, 40 cm
4½ mm pyöröpuikko, 80 cm
2 x palmikkopuikko

Unohtuikohan nyt joku? Floricasta kaavailin pojalle neuletta. Cloudista tulee liivi, Woolista pipo ja kenties kauluria, Teddylle ei ole vielä mitään ideaa.. täytyy ehdottomasti käydä tuolla uudestaankin. Ihanaa, kun puikkojakin löytyi juuri ne mitä tarvitsin. Citymarketin valikoimat on aina vähän surkeat ja haluan ehdottomasti ostaa noita Novitan puikkoja, joissa on kestävä kotelo valmiina (vrt. Prymin hajoavat pahvikotelot).

Uusien Luxux-lankojen pehmeys tuntui miellyttävältä. Haluan ainakin jonkun vaalean boleron.. kuten listasta huomaa, hamstraan aina vähän tuota ja toista ja loppujen lopuksi mietin kotona mitä tekisin tästäkin yhdestä kerästä jne. Mutta pakko oli ostaa, kun sai klubialennuksiakin.

Olen aikonut laskea tarkemmin tämän hetkisen lankavarastoni. Säilytän keriä pääasiassa kirjahyllyn alimmissa lokeroissa, mutta iso kasa puolikkaita tai epämääräisiä keriä on sulloutunut makkarin nurkkaan isoon puulaatikkoon, jota ei ole toviin avattu. Ehkä tämän päivän shoppailun myötä voisi yrittää kartoittaa varastoa ja raivata niille lisää tilaa. TAI laittaa puikot heilumaan ja tehdä niistä jotain?


Yksivuotiaani järjesti eilen äidille vähän lisähommaa. Olohuoneessa oli hetken hiljaista, kunnes tajusin kurkata mitä poika puuhailee. Ikuisuusprojektini kietaisutakki oranssista Teddystä koki pieniä muodonmuutoksia, kun lapseni oli kiskaissut puikot irti, rummutti niillä lattiaa ja kiskoi lankaa minkä ehti. En pystynyt olemaan edes vihainen, kun lapsi esitteli innoissaan: "Äiti, ankaa, ankaa!"

3 comments:

 1. Kiitos synttärionnitteluista, sinä se muistat: minä en ikinä muista kenenkään synttäreitä, en sinunkaan :(
  Oon muuten laittanut sulle s-postia: asia oli van sellanen, että voitko laittaa uudestaan kutsun toiseen blogiisi, kun edellinen vanhentui?

  ReplyDelete
 2. Kuulostaapa vaaralliselta paikalta tuo Novitan tehtaanmyymälä! Onneksi täällä päin ei ole moista :D Nyt on ollut niin syksyiset ilmat että on aika kaivaa langat ja puikot esiin (tällaiset postaukset ovat muuten mukavaa inspiraatiota!).

  ReplyDelete
 3. Olet sinäkin näköjään ostoksilla käynyt :). Onneksi tuo Novitan tehtaanmyymälä ei osu minun reissuilleni kovin helposti, budjettihan siinä sekaisin menisi... tosin olisi taas lankavarastoakin vähäksi aikaa, sitähän siis ei muuten olekaan :)

  ReplyDelete