Pages

Thursday, March 19, 2009

Kevätlakki. / Spring cap.

Olen tutustunut tänä vuonna jo moneen ihanaan lankaan. Dropsin Merino Extra Fine päätyy muiden mukana suosikkien listalle. Onneksi sain En pointe -tossut neulottua (huovutus uupuu) ennen tätä, koska näin käsittämättömän pehmeän langan jälkeen ei olisi enää tehnyt mieli tarttua Toveen.

I have familiarized myself with many fantastic yarns this year. Drops Merino Extra Fine will end up to my favourite list along others. Luckily I finished En pointe -slippers (they still need to be felted) before this cap because after so unbelievaby soft yarn I would not have had any lust to grap Tove.
Malli: oma
Koko: kaksivuotias
Lanka: Drops Merino Extra Fine, vaalea ruskeakirjava (07m)
Puikot: 3½ mm

Pattern: my own
Size: two-year-old
Yarn: Drops Merino Extra Fine, light brown (07m)
Needles: 3½ mm

Suunnittelin tähän ensin korvaläppiäkin, mutta huomaamattani piposta tuli tarpeeksi syvä eikä läpille ollut tarvetta.

Ohje:
Luo 90 s. Neulo aina oikein -neuletta suljettuna 22 krs. Jatka sileällä neuleella 20 krs. Kavenna tasaisin välein noin 13 s. Neulo kaksi välikerrosta ja kavenna uudestaan. Jatka kavennuksia ja välikerroksia, kunnes silmukoita on enää muutama. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele. Pipon korkeus on noin 18 cm.

English pattern will be released later.

6 comments:

 1. Hauska pipo. Eihän noin isojen poikien pipoissa tarvitakkaan enää korvaläppiä :)

  ReplyDelete
 2. Aikas hauska :) Sopii pienelle miehelle hyvin, ei mitään korvaläppiä enää tarvita :D
  Tossuista kuvaa odottelen´, koitas huovuttaa :)

  ReplyDelete
 3. Tää on tosi kiva pipo, meidän perheen miehet saa kaikki kevääksi tuollaiset.

  Siksipä näin noviisina kyselisinkin, että osaisitko kertoa silmukoiden määrät puolivuotiaalle, 3-vuotiaalle ja aikuiselle miehelle? :) Itselle tosi vaikeita nää kokoarviot vielä vasta-alkajana ja ärsyttää kun teen liian pieniä viritelmiä.

  ReplyDelete
 4. Kiitos.

  PP joutuu odottamaan vielä hetken.. tossujen heittäminen koneeseen on muka liian työlästä..!

  anonymous, en valitettavasti osaa auttaa. En ikinä tee mallitilkkuja enkä osaa arvioida muiden kokojen silmukkamääriä. Kaksivuotiaalle silmukoita on tuo 90, mutta voisi olla 80. Pipo on vähän reilu ja pääsee kunnolla käyttöön ehkä vasta ensi vuonna.

  ReplyDelete
 5. Tosi kiva ja yksinkertainen pipo pienelle pojalle! Täytyykin tutustua tuohon lankaan. Lapsille on mukava neuloa pipoja ja myssyjä; mun 4-vuotias on myös saanut erinäisiä viritelmiä. Tylsääkin tylsempää on vain se, että olemme hukanneet niitä puistoihin emmekä koskaan saaneet takaisin... :-(.
  Muitakin kivoja neuleita sulla täällä!

  ReplyDelete