Pages

Monday, March 03, 2014

Pillow cases

New pillow cases, cotton fabrics from Verson Puoti and Hannan Kangas.

Muutostamme Helsingistä Vaasaan tuli juuri kuluneeksi kolme vuotta. Sen ajan olemme istuneet ystäväperheeltä lainatulla väliaikaissohvalla. Uuden osto ei kuulunut asuntolaina- tai remppabudjetteihin enkä rehellisesti sanottuna jaksanut silloin edes miettiä millaisen sohvan haluaisin. Toisen lapsen synnyttyä päätimme, ettei uutta sohvaa ainakaan pahimmassa puklailuvaiheessa hankita. Katsotaan uudestaan sitten, kun lapsi täyttää vuoden. Sen samaisen kuun aikana aloin kuitenkin odottamaan kolmatta lastamme, ja sohvan osto siirtyi edelleen. Lainasohvassa oli kuitenkin huonoon kuntoon menneet selkänojatyynyt, joten jotain parannusta piti jo keksiä. Koska halusin harmaata seinää ja harmaata sohvaa vasten jotain väriä, ostin muutaman palan kivoja puuvillakankaita ja nipun vetoketjuja. Tässä tulos.


Punainen Jemma ja oranssi Paratiisin Puutarha ovat Verson Puodista, tai jälkimmäinen tosin hankittu Hannan Kankaasta. Turkoosi pallokangas on Eurokankaan palalaarista. Sisukset ovat Ikean 50*50 cm Fjädrar-tyynyjä, jotka ovat ihanan kuohkeita ja palautuvat nopeasti takaisin muotoonsa. Etsin vastaavia jopa kahdeksasta mahdollisesta liikkeestä täällä Vaasassa, mutta joka puolella myytiin joko aivan liian ohuita tai väärän kokoisia sisuksia. Onneksi mies yhdellä työreissullaan kurvasi Tampereen puljun kautta ja rouva sai viimein tyynynsä.


Piilovetoketjun ompeluun katsoin ohjetta Tosimummon blogista. Turkoosien tyynyjen (2) vetskarit ompelin ilman silittämistä - siistit niistäkin kyllä tuli, mutta punaisissa (3) ja oransseissa (2) työnjälki on todella siistiä (kerrankin kehtaan sanoa näin!).


Hannan Kankaasta löytyi kivaa retro-tv -kangasta, josta tein yhden tyynynpäällisen meidän makkariin. Kaksi tyynyä on vielä päällystämättä, mutta ne saavat vielä hetken odottaa jahka löydän kivat, poikain huoneeseen sopivat kankaat.

6 comments:

  1. Ihanan pirteitä tyynynpäällisiä :)

    ReplyDelete
  2. Kivan värikkäät tyynyt! Helposti ja edullisesti tuollaisella tuunauksella tulee uutta ja viihtyisää!

    ReplyDelete
  3. Värit ja kankaat on ihanat, en tiennytkään että noin retroja kankaita löytää uutenakin!

    ReplyDelete