Pages

Monday, June 30, 2014

Flower tunic

Ompeluryhmän haastetehtävänä oli viime viikolla ommella jotain tästä kauniista Pikku Piltin Kukkaset -luomutrikoosta. Ilahduin kovasti, sillä olin jo aiemmin ostanut tätä kangasta omaa kesämekkoani varten. Nyt tästä 80 cm * 80 cm:n palasta sai juuri ja juuri tyttärellekin pitkähihaisen tunikan ja isommasta palasta saan vielä vaikka pipon tms.Pattern: Tricot Shirt with modifications, Ottobre 4/2007
Fabric: Kukkaset organic tricot from Pikku Piltti
Size: 86 cm
Others: Framilon, width 5 mm


Muokkasin paidan kaavasta tunikan leventämällä ja pidentämällä hieman helmaa. Hihat piirsin täsmälleen ohjeen mukaan, mutta kaula-aukkoon tein muutoksia. Lehdessä siinä on resorikantti, mutta ompelin ihan reunaan nurjalle puolelle ensin Framilonia kevyesti venyttämällä, ja käänsin ja kaksoistikkasin päälle. Siisti tuli, mutta eipä mennyt neidin pään läpi, vaikka mielestäni meillä on aika pienipäinen neiti, tai ainakin kapeakasvoinen. Hetken tuumittuani leikkasin käännöksen pois ja hurautin kaula-aukosta samanlaisen kuin hihansuistakin: ensin kapeaa siksakkia reunaan ja sen jälkeen Framilonia reippaasti venyttäen parin sentin päähän.


Mielestäni tästä tuli kiva ja ompelujälki on siistiä. Jopa helman kääntäminen sujui hyvin. Pidän tuosta leveämmällä (100) kaksoisneulalla tehdystä tikistä. Tällä mallilla tulee varmasti tehtyä lisääkin tunikoita.

No comments:

Post a Comment