Pages

Wednesday, June 25, 2014

My first MIW

Tuijottelin aikani muiden upeita paitoja, tunikoita ja mekkoja, jotka oli tehty MIW:in kaavalla. Lopulta klikkasin kaavan ostoskoriin ja samaan syssyyn vielä ihanaa lintukangasta sekä siihen sopivaa resoria.

Ennen koon valintaa otin itsestäni tarkkoja mittoja. Kaikki lukemat osuivat M:n ja L:n välille, ja päädyin lopulta piirtämään L:n ilman saumanvaroja. Lisäsin myös rinnan alle sauman. Mittausteni mukaan sen oli paras kulkea 32 cm:n päässä olkasauman yläosasta, mutta ehkä se kuitenkin olisi voinut olla 1-2 cm ylempänä. Hyvin tämä kuitenkin istuu.


Olin alunperin suunnitellut tekeväni mekon, mutta leikkasinkin kankaan vahingossa jonnekin paidan ja tunikan välimaastoon. Pohdin myös laittavani alareunaan leveän resorin, mutta loppujen lopuksi päätin monen epäonnistuneen kokeilun jälkeen testata taas vanhaa vihollistani, kaksoisneulaa. Ilmeisesti olemme oppineet tulemaan toimeen keskenämme, sillä sain kuin sainkin ommeltua siistin käänteen yhdeltä istumalta..! Pääntielle ja hihoihin laitoin ohuen resorin kaksinkerroin. Vaikka se näyttikin siistiltä pelkällä huolittelevalla jousto-ompeleella surautettuna, päätin vielä vetäistä päälle kolmipistesiksakin. Ryppyjä tuli tietysti juuri tuohon kaula-aukon keskivaiheille, mutta eivätpä ne oikeasti taida ottaa kenenkään muun kuin minun tai jonkun muun ompelevaisen silmään.


Fabric: Tintit Iltarusko by Elina Vaahensalo, tricot from Linnel
Size: L
Others: dark brown rib from Linnel; Framilon width 5 mm


Voin lämpimästi suositella kaavaa. Siihen saa helposti tehtyä monia muutoksia. Seuraavaksi aion kokeilla erilaista kaula-aukkoa ja hihoja. Onneksi, onneksi tämä valmistui eikä jäänyt pyörimään isoon keskeneräisten pinoon!


PS. Seuraavalla kerralla täytyy muistaa ottaa sovituskuvakin, sillä vaateripustimella roikkuessa kolttu näyttää aika epämääräiseltä teltata. Päälleni tämä kuitenkin istuu erinomaisesti, kuten taisin jo todeta. Kangaskin on ihanaa, muidenkin kuin minunkin mielestäni. Kun vetäisin valmiin paidan päälleni, kaksivuotias totesi ilahtuneella äänellä "Äiti teki kanapaidan!"

3 comments:

  1. Tosi kaunis! Olisi kiva nähdä miltä se näyttää päällä.

    ReplyDelete
  2. Kiitos! Seuraavat versiot ovat jo tekeillä, pitänee niitä sitten kuvata päälläkin.

    ReplyDelete