Pages

Sunday, January 04, 2009

Kerttu-sukat

Viimeinkin jotain valmista, ensimmäinen työ uudelle vuodelle. Toinen lomaviikko sujahti lapsen kanssa leikkiessä ja joululahjakirjoja lukiessa. Konvehditkin piti vetäistä nopeasti napaan, sillä meillä vietetään nyt suklaatonta tammikuuta. Tiukkaa tekee, mutta ihan hyvää vaan, koska syksyllä Fazerin suosiminen riistäytyi vähän käsistä. Syytän tästä koulukiireitä jne, mun itsekurissahan ei tietenkään ole mitään vikaa.

Sain viimeinkin valmiiksi ihanat Kerttu-sukat. Näitä oli ihana neuloa ja pääsivät heti käyttöön.
Malli: uhoavan gnun Kerttu-sukat, koko S-M
Lanka: Novita 7 Veljestä, tummanharmaa (044)

Puikot: 3 ½ mm Addit


Kuvat on huonoja, pitänee vissiin keksiä uusi kuvauspaikka. Tätä mallia en kuitenkaan unohda. Lanka on lojunut kaapissa jo iäisyyksiä ja oli vähän pörröisempi kuin muut seiskaveikat. Ekaa sukkaa neuloessa vähän harmitti, kun muiden tekemät Kertut on selvästi siloisempia. Mutta kyllä näistäkin kuvion saa selville ;)

Neuloin ensimmäistä kertaa varren joustinta kiertämällä oikeat silmukat takareunastaan. Tuli todella siistiä jälkeä kuten luvattiinkin. Vahvistetun kantapäänkin olen ennen tehnyt neulomalla nurjalla nurjaa ja oikealla puolella nosto + o s. Ohjeessa vahvennus tehdään kuitenkin nurjalla. Tällä tavoin kantapäästä sai jotenkin sileämmän. Mallikuviota tein sekä varteen että jalkateräosaan enemmän kuin ohjeessa. Molempiin niitä tuli kuusi. Kerä riitti hyvin, vaikka siitä oli jo aiemmin tehty miehelle pipo.

Nyt pitää rykäistä muutkin keskeneräiset valmiiksi ennen kuin aloitan uusia suuria suunnitelmia.

**

Lämmin kiitos kaikille edellisen viestin kommentoijille! Täällähän on ollut suorastaan ruuhkaa.

3 comments:

 1. Kivan näköiset kertut. Ohje on vielä mulla viellä harkinnan tasolla:)

  Kommenttiisi blogissani. Ei ne pitsikaaviot oikeasti ole kovin hankalia. Jos pitsiä osaa vääntää niin osaa varmasti myös seurata kaavioita:)

  ReplyDelete
 2. Kivat sukat :) Mä tykkään jotenki aina tummanharmaista sukista :)

  ReplyDelete
 3. Hei,
  hyvää uutta vuotta! Vihdoin blogissani näkyy taas napit: löysin kurkkaamaan tänne. Ihania töitä valmistunut sulla.

  ReplyDelete