Pages

Tuesday, January 13, 2009

Pakkoneuloosi.

Tältä rouvalta voisi ottaa kortin pois. Kävin eilen ostamassa itselleni uuden laukun, mitä olin haikaillut jo pitkään. Kunpa ostokset olisivatkin jääneet vain siihen, mutta ei - kirjoja ja lankaa piti saada vielä vähän lisää. Vielä vähän ja vielä vähän. Onneksi laukku oli iso.

Puolustuksekseni sanottakoon, että olen saanut paljon tilaustöitä, kaikki langat eivät jää pyörimään meidän nurkkiimme. Tässä niistä taas yhdet:


Malli: putkilosukka

Lanka: Novita Nalle, tumma pinkki (559)
Puikot: 3½ mm Addit

Kiva ja nopea tehdä. Kirjavasta langasta tämä malli ei mielestäni onnistu, mutta yksinkertaisena näyttää kauniilta.

Ongelma neulomisvimmassani on se, että ostan lankaa enemmän kuin tuotan valmiita töitä. Reilun viikon aikana olen ostanut suurin piirtein puolitoista kiloa ja neulonut vain kolmet sukat, joista kahdet vauvakokoa. Tästä johtuen päätin asettaa itselleni vielä toisenkin lakon: ei yhtään lankaostoksia kuluvan tai seuraavan kuukauden aikana. Jollei siis ole ihan pakko - keskeneräiseen työhön saa toki ostaa lisää lankaa, mutta laskujeni mukaan tällä varastolla pitäisi kyllä saada neuloomukset valmiiksi.

Poikani reilu 2v etsi innoissaan tuliaisia eilisistä ostoskasseistani. Pupen iltasatukirja otettiin riemulla vastaan, mutta lankakerille poika huokasi "Jaahas, äiti aikoo ilmeisesti neuloa lankoja."

Onneksi pakkoneuloosiin on nykyään tarjolla vertaistukea FB:ssakin.

3 comments:

 1. Piti tulla kurkistamaan, että mitäs sillä rouvalla onkaan langoilla tällä hetkellä. :)

  Nää putkilosukat on aivan ihanat! Ihanan värisetkin. Pitääpä itekki testata. Sain pari viikkoa sitten palmikkovillasukat valmiiksi. :)

  ReplyDelete
 2. Hienoa Suvi! Minkä väriset sukat teit ja millä ohjeella?

  ReplyDelete
 3. Mulla on aivan sama ongelma. Ostan lankaa aivan liikaa ja mitään en juuri ehdi saada valmiiksi.

  ReplyDelete