Pages

Tuesday, January 20, 2009

Pienen pään peitoksi.

Mistäpä äidit mieluummin juttelisivat kuin omista kullannupuistaan? Hurmaavan uhmaikäinen jälkikasvuni sai siis uuden lakin. Tarkoituksena on pitää tätä uuden kevättakin kanssa ja täytyy sanoa, että lakki onnistui yli odotusten.Malli: Kypäräpipo, Suuri Käsityölehti 9/08, koko 4-6v
Lanka: SandnesGarn Lanett, tummanpunainen (4128) kaksinkertaisena
Puikot: 2½ mm Addit

Viimeinkin pääsin siis irti Novitasta ja vaihdoin norjalaiseen SandnesGarniin. Lanett osoittautui aivan ihanaksi neuloa, onhan se 100 % merinovillaa. Sävy on kartan mukaan tummanpunainen eikä kirkkaanpunainen, mutta ilman vertailukohdetta mä kyllä väittäisin aika kirkkaaksi. Neuloin kaksinkertaisesta langasta, jolloin noin pienet bambupuikot taipui monta kertaa. Selvisivät kuitenkin ehjinä.

Ohjeessa lankana on Sublimen Extra Fine Merino Wool dk, mutta kyseisestä langasta on tarjolla liian hempeitä pastillisävyjä, joista en tykkää. Valitsin siis Lanettin ja neuloin isomman koon mukaan. Pipo istuu reilun parivuotiaan päähän täydellisesti. Ohjeesta poiketen neuloin 1½ cm enemmän ennen kavennuksia enkä poiminut enää reunasta silmukoita ja neulonut pipoon siistimpää reunusta. Korkeus on erinomainen eikä reunusta mielestäni kaivata. Pipon ympärys näytti koko ajan aivan liian kapealta, mutta toisaalta poika on pienipäinen ja pipo on juuri sopiva. Mietin olisiko pitänyt neuloa vain yhdellä langalla, mutta tuskin tästä liian kuuma tuli (nimim. palelija) - kesälakit ovat itten erikseen!

Kulutus oli reilu kerä, arviolta 60g. Ehkä tästä saisi siis vielä pienet lapaset?

Summa summarum: ihana malli ja ihana lanka. Molemmat pääsevät ehdottomasti käyttöön uudestaankin.

8 comments:

 1. Heippa! Saako udella että mikä on tuo ihana kevättakki?? Itsekään en tykkää pojalla pastelleista ja olen käyttänyt paljon just punaista!

  Teija

  ReplyDelete
 2. Ihana malli, ihana lanka ja ihana NAPERO!

  ReplyDelete
 3. Onpa hyvän mallinen pipo, napakka, ei pääse tuuli korviin. miten minä sen SK:stä missasin?
  noh, hyvä kun laitoit kuvan, täytyypi tarkastella lehteä tarkemmin.

  ReplyDelete
 4. Kivan näköinen pipo ja poika. Mukava huomata, että en ole ainoa äiti, joka pukee pojankin punaiseen pipoon. Meidän lapsella on varmaan traumoja, kun sitä aina sanotaan tytöksi;)

  ReplyDelete
 5. Kiitos kaikille!

  Takki on Polarn och Pyretistä. Ei mikään toppatakki, vaan ohuempi.

  Mä ostan pojalle vain harvoin sinistä, koska sitä tulee aina lahjaksi. Muutenkin kirkkaammat perusvärit on enemmän äidin mieleen. Pojan välikausihaalari on mm. oranssi. Senkin kaveriksi pitäisi tai "pitäisi" tehdä uusi myssy.. kenties samalla kaavalla, mutta eri langasta. Raitoja?

  ReplyDelete
 6. Ihana pipo! Ja malli!

  Oletko vielä langanostolakossa? Jos saisin auton ens viikolla joku ilta, niin voisin koukata sut kyytiin matkalla Novitan liikkeeseen ;)

  ReplyDelete
 7. Kiitos Meiju ehdotuksesta, mä palaan vielä tuohon :)

  ReplyDelete
 8. Tosi hieno pipo!!
  Minunkin poika laukoo tuon tuosta kummallisia totuuksia, tässä erään päivän kuulumisia:
  poika: Älä sano "en tiedä"!
  äiti: Minäkin olen vain ihminen: en voi tietää kaikkea.
  poika: Et sinä ole ihminen.
  äiti: Ai jaa, mikäs minä sitten olen?
  poika: Sinä olet äiti.

  Jos viitsit, laita s-postia joskus: suomi24-posti meni kiinni ja olen hävittänyt osoitteesi. Osoite on: paivi-saarai.korhonen@student.savonia-amk.fi

  ReplyDelete