Pages

Tuesday, May 27, 2008

Toukokuun keskeneräiset

Aloitin toissailtana neulomaan Novitan mustasta bambulangasta tätä Ullan Rinsessa-settiin kuuluvaa pipoa. Valmiina on vasta kaksi mallikerrosta, mutta kuvio näyttää tosi kivalta. Mietin kauan millaisen pipon haluan - sen pitää olla musta, ohuesta langasta ja sopia pyöräilykypäräni alle. En halunnut tavallista puuvillalankaa, mikä olisi varmasti hiostanut liikaa. Ehkä bambu on parempaa? Olen haaveillut tekeväni tuosta lankalaadusta jo vaikka mitä, mutta jostain syystä kynnys aloittaa on noussut korkealle. Neuloin siitä jo itse asiassa tämän Cousteau-pipon, mutta naisen koosta tuli aivan valtava.. miehenikin pää olisi mahtunut siihen kahdesti. En kenties kiristänyt lankaa tarpeeksi, se tuntui koko ajan luistavan sormien välistä. Mutta toivottavasti saan nyt sopivan myssyn. Tuota Cousteauta täytyy koittaa vielä uudestaan toisella langalla. Rinsessa-setin kämmekkäille mä en näe mitään virkaa - jos kerta on niin kylmä, että tarvitaan hanskoja, ne saavat luvan olla sormiin asti.

Muut keskeneräiset taitavat olla enempi vähempi ikuisuus-projekteja. Stitch'n Bitch - Neulojan käsikirjasta on valmisteilla kietaisuneuletakki oranssista Teddystä (Novita). Takin piti valmistua jo talveksi. No ehkä ensi talveksi.. Valmiina on takakpl ja molemmat etukpl:et. Huomasin tehneeni molempien yläreunoissa suuret virheet enkä nyt jaksa purkaa. Ääh.Pojalle on valmisteilla palmikkopusero beigestä Mambosta (Novita), siitäkin uupuu enää yhteenompelu sekä napit olkapäille. Nekin olen saanut jopa jo ostettua, Stockalla oli ihan kiva valikoima erikokoisia puunappeja. Puseron ohje on jostain viime vuoden Modasta.

Kolmas keskeneräinen on ihan minityö, pannunalunen siskolleni. Lanka on jotain vuosia kaapissa pyörinyttä valkoista paksua villaa. Virkkasin kaksi pyörylää, jotka ovat tietenkin eri kokoisia. Ei auta purkaa vain vähän, koska toiseen on jo alkuvaiheessa lisätty liikaa silmukoita.

Suunnitteilla on ainakin
 • säärystimet tai pitkät villasukat itselleni - ehkä nämäkin valmistuu ensi talveksi. En osaa päättää kummat tekisin, mutta haaveilen mm näistä Novitan sivuilla olevista talosukista.
 • säärystimet liinailua varten - nämä voisi ehkä jo poistaa listalta, koska poika on liian iso kantoliinaan
 • villasukat nahkapohjilla - pojalle ensi talveksi päiväkotiin
 • ruskeat lapaset - miehelle jo aikoja sitten tekemäni ruskean pipon seuraksi. En vaan millään jaksa aloittaa ihan yksiväristä työtä.
 • pallopaita - itselleni, ihana retrokangas on odottanut jo kauan kaapissa
 • juhlamekko ja mohairhuivi - ystäväni syyshäihin, kangas Thaimaasta tuotua mustaa silkkiä, lanka Novitan punaista Rose Mohairia
Nyt vaan sitten sitä aikaa. Äidillä sitä ei vaan ole liikaa.

1 comment:

 1. Hei, löysin tänne sattumalta. Onnea uudelle blogille, itselläni sellaista ei vielä toistaseksi ainakaan ole. Aivan ihana toi sun otsikkokuva, pirteet värit! :)

  T: Teija

  ReplyDelete