Pages

Sunday, May 05, 2013

2nd hand shoppingOlin odottanut eilistä päivää kauan. Pidän leipomisesta ja teen paljon suolaisia piirakoita, mutta olen jo kovasti kaivannut niihin jotain vaihtelua. Ilmoittauduin Vaasa opiston voileipäkakkukurssille, mutta paikan päällä se yllättäen peruuntuikin. Harmi, mutta onneksi päivästä tuli kuitenkin erinomainen monella tapaa. Tunnistin kurssilaisten joukosta mm. yllättäen Stiinan, jonka ihanaa blogia olen viime kuukausina lueskellut. Kävin kirjastossa katsomassa löytyisikö sieltä mahdollisesti paria kaipaamaani romaania (molemmat olivat hyllyssä!), vietin rauhaisan tovin lehtienlukusalissa suklaalevyn kera ja suuntasin lopuksi vielä parille kirppikselle. Saldona oli monta pientä kivaa ostosta, jotka hädin tuskin sain yhdellä kertaa kannettua sisälle. Mm. yläkuvan pieni vaasi, josta tulee valkosipulipurkkimme. Lasipurkille olisi montakin eri käyttötapaa. Oranssin, takuulla käyttämättömän liinan kursin ehkä yhteen tyynynpäälliseen, jos maltan. Kiva se olisi pöydälläkin, mutta kuopus ei kuitenkaan olisi siitä samaa mieltä.


Lastenkirjat olivat kuitenkin tämänkertaisen reissun parhaimmat löydöt. Mummuni haudattiin viikko sitten ja ikävä on ollut musertava. Eilen alkoivat jälleen kyyneleet valua, kun yhdessä pöydässä oli tutunnäköinen kirja, jota mummu luki minulle ja siskolleni noin 25 vuotta sitten. En tiedä missä vanha pyöräretkikirja nykyään on, mutta repalainen se ainakin lienee. Enkä tiennyt sarjaan kuuluvan muitakin osia, mutta illalla luin nämä kaksi esikoisellemme.

Hautajaishuivia en saanut valmiiksi. Pitelin sitä käsissäni ja tavasin ohjetta, mutta neulominen tuntui ylivoimaiselta. Äitienpäiväksi aion kuitenkin virkata mummulle, innokkaalle käsityöihmiselle, kukkia haudalle.

5 comments:

 1. Voimia Satu sinulle! Äitini kertoi että olit puhunut hautajaisissa kauniisti mummustasi!

  ReplyDelete
 2. Voi miten kiva ja kaunis ajatus virkata käsityöihmiselle hautakukat! <3

  Haluatko enemmänkin retrovärisiä pitsiliinoja? Asun sellaisen kirppiksen lähellä, jossa niitä olisi. Tai ainakin on ollut (kauan aikaa). Haenko pois?

  ReplyDelete
 3. Kiitos molemmille!

  Ninnuska, palaan asiaan viimeistään huomenna!

  ReplyDelete
 4. Kiitos Satu! Oli kiva tavata kasvokkain. Toivottavasti nähdään uudestaan. Minä porhalsin silloin suoraan kotiin ja ompelin vimmalla verhoja niin harmitus kurssin peruuntumisesta ei enää haitannut. Oletko mahdollisesti kiinnostunut Riihimäen lasipurkeista? Minulla on niitä melkoisen paljon, erilaisia ja erikokoisia :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei vaan, juu olen kyllä kiinnostunut. Viikonloppuna tein taas kotikaupungissa hyvän kirpparikierroksen ja mukaan tarttui yksi purkki lisää. Oikeastaan kaikenkokoiset kiinnostaa, niin keittiöön kuin ompelutarvikkeillekin. Palaan asiaan!

   Delete