Pages

Thursday, June 12, 2014

This is what we wear in Finland in the summertime

Innostuin tekemään lisää pipoja tuubihuiveja. Myssyjen ohje on Mallikelpoiselta ja kaikki kaavat on tietysti piirretty käyttäjien päänympärysten mukaan. Suomen kesät tuntien pipoille on varmasti tarvetta.

I made some hats and infinity scarves for our family. The DIY pattern is from Mallikelpoinen.

Kysyin keväällä ekaluokkalaiselta minkä värisen setin hän haluaisi. Vastaus tuli nopeasti: vihreän, jossa on valkoisia palloja. Sehän kävi helposti, sillä olin jo mielessäni arvuutellut (kauhistellut) millaisia applikointeja joudunkaan vääntämään. Mutta kangastilausta vaan menemään ja äiti oli tyytyväinen! Pojan reaktio ei kuitenkaan ollut seuraavalla viikolla enää samanlainen. Kankaan saapuessa hän totesi "tosta et sitten ainakaan mulle tee mitään!" Loppujen lopuksi setti päätyi pikkuveljelle, jolla useamman vuoden ikäerosta huolimatta on täysin samankokoinen pää.


Tätä ihanaa Noshin vanhaa robottikangasta ostin juuri ja juuri sopivan kokoisen palan eräältä ompelupalstalta. Kaksivuotias tykkäsi näistäkin, ja keltainen väri sopii hänelle erinomaisesti. Mikä parasta, tämän kankaan osalta projekti oli todellinen zero waste!


Enhän toki halunnut jäädä itsekään ilman. Ompelin ensin oikeanpuolimmaisen pipon Lillestoffin ruskeapohjaisesta Grand Applesta ja sen jälkeen (noin 3 cm lyhyemmän version) Znokin vihreästä Fieldsistä. Molemmat kankaat ovat luomupuuvillaa, vihreä vähän paksumpaa ja napakampaa. Sopivat pipo- ja huivipalat tilasin Sampsukan löytölaareista. Omenasta on myös tuubihuivi, mutta yksinkertainen ja siksi hieman liian ohut. Kangasta minulla ei enää ole, mutta täytyy lisätä vuoriksi joku yksivärinen trikoo.


Lopulta mieskin sai pipon. Kangas on Tanyasumin luomujoustocollegea, ihanan paksua ja pehmeää. Tämä pipo kuului ompeluryhmämme viikkohaastetehtävään. Kangasta jäi vielä joihinkin pikkuprojekteihin.

4 comments:

 1. Heh, minäkin ompelin juuri pipoja ja tänään niille tuli käyttöä kun lämpömittari näytti kolmeatoista. Tuo robottikangas on tosi söpöä!

  ReplyDelete
 2. Nämä setit on kyllä käteviä ja meillä ainakin lapset tykkää noista tuubikaulureista enemmän kuin mistää huiveista :)

  ReplyDelete
 3. Kivoja pipoja kivoista kankaista! Ja totta on, että Suomen kesässä on välillä pipokin tarpeen.

  ReplyDelete
 4. Kiitokset kaikille! Joo pitää varmaan juhannukseksi ommella vielä vähän paksummat versiot...

  ReplyDelete