Pages

Tuesday, June 16, 2015

For someone who has cancer

Hyväntekeväisyyteen neulominen saa minut aina tarttumaan puikkoihin. Jos ei muuta, niin aina voin auttaa pipon tai sukkaparin verran. Eräs neulekerholaisistamme keräsi sytomyssyjä Vaasan Keskussairaalaan syöpäpotilaille ja minäkin vein hänelle aiemmin neulomiani pipoja. Suureksi suruksemme tämä ystävämme menehtyi itse syöpään joulukuun alussa. Päätimme neulekerhon kanssa jatkaa hänen aloittamaansa keräystä ja toukokuun lopussa vein onkologiselle osastolle ensimmäisen satsin, yhteensä 72 myssyä. 

This hat was knitted for someone who has cancer. A friend of ours in our local knitting club used to collect these and take them to the Vaasa Central Hospital. Sadly she wasn't able to fight cancer by herself anymore and passed away in December. We decided to carry on her project and in the end of May I delivered 72 caps to the hospital. Pattern: Violet Waffles by Halldora J (Ravelry)
Yarn: Lane Cervinia Le Fibre Nobili Val Gardena, green (244)
Needles: 3.5 mm and 4.0 mm
1.6 skeins (128 m)

Pipon malli oli kiva, helppo ja näyttävä. Pitänee neuloa vastaava itsellenikin syksyksi/talveksi. 

Olen perustanut keräystä varten ryhmän Facebookiin: Sytomyssyt ja -sukat VKS. Ryhmään saa vapaasti liittyä, otamme mielellämme vastaan lisää innokkaita neulojia. Seuraava toimitus on syyskuun lopussa tai lokakuun alussa. Viimeksi neuloimme vain myssyjä, mutta osaston hoitajat kysyivät myös sukkia, koska syöpäpotilailla usein palelevat myös jalat. Otamme lämpimästi vastaan jokaisen itsetehdyn myssyn tai sukkaparin!

4 comments:

  1. Replies
    1. Kiitos. Neulominen on oikeasti todella helppoa: oikeaa ja nurjaa silmukkaa vuorotellen. Välillä kavennetaan, välissä lisätään silmukoita. Kannattaa aloittaa jostain helposta, esim. yksinkertaisesta piposta tai kaulahuivista eikä heti ottaa puikoille monimutkaista pitsihuivia tai isoa neuletakkia :)

      Delete
  2. Tärkeällä asialla olette! Saanko linkittää tähän postaukseesi blogini Sytomyssyily-sivulla? On monia sellaisia, jotka eivät ole mukana FB:ssa, niin saataisiin heillekin tietöa tästäkin keräyksestä. Pyrin päivittämään siellä olevia tietoja mahdollisuuksieni mukaan.

    ReplyDelete