Pages

Saturday, August 08, 2015

Strawberries!

Nämäkin kesävaatteet kuuluvat vielä edellisen haastetehtävän merkeissä viimeisteltyihin ompeluksiin. Tämän kankaan kyllä sain vasta ihan hiljattain Käpyseltä, mutta pesin ja leikkasin sen samantien. Ajatus mansikkakuvioisista kesävaatteista lähti siitä, kun kolmevuotias isoveli on toivonut vastaavaa paitaa itselleen pikkusiskon saatua mansikkaisen Orelma-mekon. Nuo vesivärikuosit eivät ole minuun aiemmin tehneet vaikutusta, mutta nämä mansikat näyttivät niin herkullista, että ei tarvinnut kahta kertaa miettiä ystävän ehdottaessa kimppatilausta Käpyselle. Laitoin taas omaan toppiini joustokanttia, mikä onnistui yli odotusten. On aivan mahtavaa, kun kanttaukset ovat noin siistit!
Pattern: MIW - Make It Work by Linnea Kauramaa, Birthday Fish t-shirt from Ottobre 3/13, Hoops raglan t-shirt/tunic from Ottobre 2/12
Fabric: digi jersey Mansikat by Outi Santaniemi from Käpynen
Sizes: L (MIW), 104 cm (t-shirt), 92 cm (tunic)
Others: white rib from Nosh Organics, white FOE from Jyväskylän kangaskauppa

Keskimmäisen paidan leikkasin koossa 104 cm pidentäen kuitenkin helmaa kuten yleensä. Samoin Hoopsin helmaa on pidennetty ja levennetty, ja hihojakin pidensin leveän käänteen verran.

Lienee sanomattakin selvää, että näitä vaatteita on pidetty paljon. Jos puen itselleni mansikkatopin, keskimmäisen on saatava omakin paitansa välittömästi päälleen. Jos taas laitan hänelle paitansa, alkaa pikkusisko välittömästi itkeä oman tunikansa perään. Harmittaa jo etukäteen, etten tilannut tätä enempää - mutta toivottavasti ensi kesäksi on saatavilla jotain toista, yhtä herkullista kangasta!

4 comments:

 1. Kaunista mansikkakangasta, ei ihme, jos lapset tykkäävät, tykkäisin minäkin:)

  ReplyDelete
 2. Ihanat kesävaatteet! Ja tosi siistit kantit kyllä sait tehtyä, pitäisi varmaan itsekin jaksaa joskus treenata joustokantin kanssa.

  ReplyDelete
 3. On ihana kesäisiä ja herkullinen kuosi :) Sait haasteen, kurkkaa http://hullunapinkkiin.blogspot.fi/2015/08/liebster-awards.html

  ReplyDelete
 4. On kyllä superherkulliset, ihana kun nyt on vielä kesävaatekelejäkin :)

  ReplyDelete