Pages

Monday, August 25, 2008

Uusia töitä.

Tänään jatkui taas opiskelu. Odotan uutta kouluvuotta innolla, meille on tulossa pian monta mielenkiintoista kurssiakin. Niillä ehtii myös taas neuloa..!

Aloitin neulomaan itselleni kauluria. Neuloin muutaman sentin opettajaa kuunnellessani ja lopulta purin kaiken. Olin laskenut silmukoita miten sattuu eikä joustinkaan ollut 2 o 2 n kuten suunnittelin, vaan kaikkea siltä väliltä. Välillä oli vain yhtä oikein tai neljää nurin jne. Kokonaismääräkin oli liian pieni, joten väkerrän tuon joskus myöhemmin.

Suunnitteilla-listani etupäässä on huivi tai bolero häihin. Mekkoni väri on kanervan ja marjapuuronpunaisen väliltä. V-aukkoinen, ei hihoja. Napakka ylhäältä, helma levenee reippaasti noin polviin asti. Alta pilkistää vähän tylliä. Kengät on mustat sandaalit vai sandaleteiksikö niitä pitäisi sanoa - en tiedä, kun en tunne juhlakengäsanastoa enkä itse asiassa voi sietää niitä alkuunkaan. Olen aloittanut tänään kahta eri kolmiohuivia mustasta Rose Mohairista, mutta purkanut nekin. Lopulta päädyin neulomaan Pitsineuleisen boleron Garnstudion ohjeella. Poikkeuksena se, etten tee siihen pitsiä ;) En jaksanut ruveta vääntämään sitä, etenkin kun boleroon ei voi tuhlata kovin paljon aikaa, koska opiskelu jatkuu aika reipasta vauhtia tentteineen kaikkineen. Teen siis muuten samanlaisen, mutta pelkällä sileällä neuleella. Ohje tosin tuntuu niin kivalta, että ehkä sen vielä uudestaan esim. Tennesseestä, pitseillä varustettuna. Joka tapauksessa mohairista on mukava neuloa, en ole ennen kokeillutkaan.

Lapseni vajaa 2v osoitti mieltään äidin neulomuksia kohden. Laskin otsa kurtussa silmukoita sohvalla enkä heti vastannut pojan kyselyihin. Olemme jo viikkotolkulla yrittäneet opetella hammastahnan sylkemistä lavuaariin eikä poika tunnu tajuavan ollenkaan mistä on kyse. Maiskuttaa kovasti, mutta nauraa vain äidin sylkemisille. Kunnes tänään - poika sylkäisi suoraan minun kauniin mohairkeräni keskelle!

2 comments:

  1. Voi jee, mitä ne lapset keksivätkään! Noh, on se oppi ilmeisesti perille kuitenkin mennyt :)

    ReplyDelete
  2. Voi poikaa :D

    Bolero sopii varmaan hyvin sun asuun :)

    ReplyDelete