Pages

Tuesday, September 02, 2008

Sukkasatoa.

Sukkasadon keruu on alkanut. Sain tänään aikaan jo ekat sukat. Koko on varsin pieni ja nämä ovatkin menossa ihan pienille varpahille sairaalaan. Tällä hetkellä puikoilla ovat jo hitusen isommat sukat, jotka tulevat pojalleni ihan kotikäyttöön, koska meidän lattia alkaa tuntua jo aika vilpoiselta.


Malli: oma, ihan perussukat
Lanka: Novita Nalle oranssi (219), ruskea (673)
Puikot: 3 mm

Loin ensin 24 s oranssilla langalla. Neuloin 2 o 2 n -joustinta 11 krs, sen jälkeen 3 krs ruskealla langalla. Vielä 4 krs oranssilla, kunnes oli kantalapun vuoro. Poimin sivuista 7 s ja kavensin niitä joka krs:lla. Kavennuskerrosten jälkeen neuloin 11 krs sileää neuletta, kunnes kavensin joka puikolla 1 o, 2 o yhteen, 1 o, 2 o yhteen. Välikerros, kunnes 2 o yhteen. Lopulta vedin langan viimeisten kahdeksan silmukan läpi.

5 comments:

 1. Söpöläiset pikku sukat. :o) Kiitoksia mitoista. Kerrotko vielä, kuinka pitkä teräosa noihin tuli, kantapään takaa kärkeen?

  ReplyDelete
 2. Teetkö muuten jonkun nahkapohjan tms jotain muuta liukuestettä poitsun sukkiin? Meillä kun on lattia niin liukas, ettei voi likka ollenkaan mennä villasukilla..

  ReplyDelete
 3. En ole ainakaan vielä laittanut mitään.. harkinnassa kyllä on. Jossain viime syksyn Modassa (?) oli vinkki valmiisiin nahkapohjiin. Pitäisi kaivaa lehti esille ja katsoa missä niitä myydään/myytiin.

  ReplyDelete
 4. makepeace, julkaisin vasta nyt sun kommentin, kun muistin laskea silmukat. Muuten en olisi muistanut, vaan piti jättää kommentti roikkumaan, jotta näin sen aina hallintapaneelista.

  Mutta suoraa neulosta on siis 11 kerrosta kiilakavennusten ja sädekavennuksen välillä. Kanta-kärki -mitta on 8 cm. Ei hajuakaan onko se sopiva.

  ReplyDelete