Pages

Thursday, January 08, 2009

Uudesta Nallesta.

Ostin alkuviikosta uutta Nalle Four Seasonsia ja neuloin siitä taas lasten sukat yhdelle ystävälle. En osaa päättää kumpi sävy on kivempi, syksyn vihreänkirjava vai tämä uusi talvi. Kenties jälkimmäinen. Toisin kuin moni muu, minä oikeasti tykkään näistä pätkävärjätyistä langoista.


Malli: perussukka

Lanka: Novita Nalle Four Seasons Talvi (872)

Puikot: 3½ mm Addit


Aloitussilmukoita 36. Varressa 1 o 1 n -joustinta, vahvistettu kantapää ja sädekavennus. Varressa ja jalkaterässä 34 krs ennen kavennuksia jne. Nopeastipa nämä valmistuivat, kun neuloin koulussa vähän joka tauolla. Huomennakin saan toivon mukaan yhdet sukat tehtyä.

Ostin samalla reissulla myös muuta lankaa. Kampin Anttilassa oli/on paljon lankatarjouksia, joten eihän sieltä tyhjin käsin voinut lähteä. Hamstrasin mm. Novitan Floricaa, josta en ole ennen neulonut mitään, ostanut kaappiin kylläkin. Ruskea Florica on jo yrittänyt muotoutua kahdeksikin eri pipoksi miehelle, mutta en valitettavasti tule langan kanssa toimeen. Lohdutukseksi kipitin tänään teeteen myymälään Korkeavuorenkadulle ja poistuin sieltäkin ison kassin kanssa.


Ruskeasta alpakasta tulee miehelle pipo, punaisesta Bambista pojalle lakki, valkeasta ja oranssista Sisusta pojalle isommat sukat ja hempeän vaaleanpunertavan kirjavasta merinovillasta ystävän vauvalle sukat. Vauvanen tosin syntyy kesän korvalla, mutta syksyksi sitten. Jottei rouva itse olisi jäänyt ilman, nappasin vielä yhden kerän vihreää Limboa. Huiviksi? Sisuille piti ostaa myös bambupuikot, isommat ovat neuletakkiani varten.

Tämä viikko on ollut muutenkin antoisa käsityölehtien kannalta. Ainakin uudesta SK:sta löytyi hyvä peruskaava lasten pöksyille. Pojalle meinaavat 86 cm vaatteet jäädä nafteiksi. Paitojakin voisi ommella, koska osa bodyista pitänee siirtää hamaan tulevaisuuteen odottamaan seuraavaa käyttäjää. Poika on jäämässä päiväkuivaksi eikä bodyja ole siten enää mukava käyttää.

Viimeinkin olen siis päässyt irrottautumaan pelkästä Novitasta. Olisin voinut kuljeskella pitkin hyllyjä loppupäivän.. tunnustelin lankoja ja ihastelin sävyjä. Suunnittelin perheelleni uusia neuletakkeja, vaikkeivat edellisetkään ole vielä valmiita. Haaveilua voi jatkaa kirjan parissa. En malttanut odottaa suomennosta (koska se edes ilmestyy?), joten ostin ulkomaankielisen version. Tykkäsin ekasta osasta kovasti.

2 comments:

  1. Hih.. hamsteri.. :)

    Langat eivät tosiaankaan ikinä ole turhia.. :)

    Mä en vielä ole sortunut Nallen sävyihin.. Punainen Polkka on ainoa uusi tuttavuus. Pitäs kai korjata tuokin puute. :)

    ReplyDelete
  2. Neulehaaveet tuntuvat vain lisääntyvän, vaikka toisesta päästä yrittää niitä valmiiksi saattaa... Tämä on loputon suo...

    ReplyDelete