Pages

Monday, August 10, 2009

Pikku projekteja.

Only in Finnish this time.

Nyyh. Oikean käden kipuilu jatkuu enkä ole saanut paljon neulottua. Sen sijaan olen keskittynyt ostelemaan kankaita, joten lähiviikkoina on tulossa lähinnä ompeluksia. Ompelin jo itse asiassa yhden hameen, mutta se vaatii vielä kavennusta.

Jotakin on kuitenkin valmistunut. Ikuisuuden puikoilla roikkuneet villavaippapöksyt. Meille ei ole tulossa uutta käyttäjää ja aiempiakin housuja on tarpeeksi, mutta oli pakko neuloa loputkin hahtuvat pois jemmasta.


Malli: Ruskovillalta, koko pienin
Hahtuva: vaalea Ruskovillaa, oranssi ja lime Jutalta
Puikot: resoreihin 4 mm, muuten 5 mm


Neuloin mallin ekaa kertaa pyörönä, koska inhoan saumoja tai lähinnä niiden ompelua. Silmukoita on täsmälleen sama määrä ja noudatin ohjetta tunnontarkasti, mutta silti näiden vaippaosa vaikuttaa vaikuttaa pulleammalta kuin edellisten. Yksi ainut sauma tuli jalkoväliläpästä tuohon eteen. Kuvan pöksyt ovat vielä huovuttamatta, mutta pyykkikone pyörii parhaillaan. Yritän kenties kaupitella nämä eteenpäin, koska ystävien lapsillakin taitaa olla jo villavaippapöksyjä ihan tarpeeksi. Mikäli jotakuta kiinnostavat pöksyt tai jäljelle jääneet valkoiset tai oranssit hahtuvalangat (molemmista saa varmasti vielä lahkeet), minuun voipi ottaa yhteyttä vaikka Ravelryn kautta.


Olen viime aikoina hurahtanut ihaniin Tilda-kankaisiin. Tähän asti olen sen tarkemmin tutustumatta tuhahdellut vaaleanpunaisille hörselöille ja pitseille. Kiitos erään ystävän, minunkin piti lopulta varata kirjastosta yksi Tilda-kirja. Eipä aikaakaan, kun olin haalinut kaksi omaksikin, kuten myös läjän kankaita. Ensimmäinen tuotos osoittautui flopiksi, mutta nyt on jotain uutta suunnitteilla. Kävin jo ostamassa nappikokoelmallenikin herttaisen Tilda-peltilootan. Ah! Kuten jo alussa mainitsin, pieleen mitoitetun hameen ja epämuodostuneen pussukan jälkeen piti äkkiä saada ommeltua edes jotain onnistunutta. Poika on tarvinnut/äiti on halunnut pesuhanskoja, joten tässäpä kaksi:


Mallit: isompi Ikean patakintaasta, pienempi vapaalla kädellä
Kangas: Eurokankaan froteeta, ripustusnauhat Iinulta

Isomman peukalo näyttää hurjan pieneltä, mutta todellisuudessa hanska on ihan sopiva minun käteeni. Molemmilla kuurataan kesän hiekoittamaa kaksivuotiasta.


Ystävän tytär sai vielä pipon seuraksi pupun.


Malli: Apupupu, Punainen Risti
Langat: Novita Wool luonnonvalkoinen (010), Novita Nalle pinkki (559), Novita 7 Veljestä ruskea (687)
Muuta: vanu Eurokankaasta, yksi säkki riittää pitkälle!

Housut ovat taas sileää neulosta ja paita helmineuletta. Kaulassaan pupulla on Baktus-huivi.


Toivottavasti käsi kestää tulevan Sukkasadon. Tyhjäsin hyllyistä kaikki käyttämättä jääneet kerien jämät sekä kangastilkut ja raahasin ne päiväkotiin, jossa niille on kuulemma paljon käyttöä. Täytin tietysti hyllyjä jo uusillakin langoilla, kiitokset vaan Ilulle!

Mutta olen onneksi varautunut jo kipuilun jatkumiseenkin. Enää pitäisi löytää sopivat kankaat ompelukoneeni vieressä poltteleviin kaavoihin, tähän ja tähän.

3 comments: