Pages

Thursday, September 27, 2012

Mine, mine, mine!

I can't believe it, can you? The last time I knitted something for me was in LAST NOVEMBER (except the yellow socks in July but they were too big afterall and I sold them to a friend). But now I've finally got something.

Näistä keristä (2) on pitänyt tulla milloin mitäkin. Lopulta niistä neuloontui varsin nopeasti myssy ja kauluri. Aika hyvin sain kerät kulutettuakin, sillä toisesta jäi vain kukan verran lankaa.Aloitin neulomaan myssyä sen kummempia miettimättä. Mielessä oli vain leveä resori ja sen jälkeen jotain, mikä ei aivan nuolisi päätä. Myssyssä piti myös olla syvyyttä, jotta sen saa vedettyä kunnolla korville ja niskaan. Pääni ei ole pienimmästä päästä ja hiustakin on enemmän kuin tarpeeksi.

The cap is my own pattern. Big enough so that my hair fits in it.


Suunnittelin ensin ompelevani resoriin muutaman puisen napin, joita ystäväni Meiju toi minulle Karnaluksin reissulta. Kun lankaa kuitenkin jäi, päätin käyttää jämätkin samaan projektiin ja säästää kauniit napit toisaalle.

I was going to put some wooden buttons to the lining of the cap but decided to save them for another project.


Kaulurin ohjeen löysin toisen entisen neulekerhoystäväni Meerin vinkistä. Tykkään tästä kovasti, leveyttä ja pituutta on juuri sopivasti. Meinasin kyllä kuvauttaa nämä ylläni, mutta valmistumispäivänä hiukset olivat mallia Rölli ja silmänalusista näkyi paljonko vauvamme oli edellisenä yönä kukkunut, joten saatte tyytyä taas ruokapöytämme päällä kuvattuihin tuotoksiin - parempi niin.

Pattern: Aurinkoinen (my own)
Yarn: Novita Tempo, yellow (240)
Needles: 7.0 mm
Size: woman
1 skein

Pattern: Braided collar for kids by Amy Grobb Forbes
Yarn: Novita Tempo, yellow (240)
Needles: 7.0 mm
0.8 skeins

Kukan ohje löytyy Stine Hoelgaard Johansenin kirjasta Hurmaavat huivit. Joskin mielestäni Jatan Virna-pipossa oleva kukka on lähes samanlainen.

The flower pattern is from Stine Hoelgaard Johansen's book called Charming scarves but it reminds me of Jatta's flower of Virna.

Tulkoon syys!

Welcome fall!

* *

Uh, hope the links are okay. Now I need my daily doze of raw chocolate and Sturm der Liebe... and knitting of course!

4 comments:

 1. Replies
  1. Kiitos! Minä tykkään myös. Sopivat hyvin tummanruskean syystakin kanssa.

   Delete
 2. ihanat! tykkään kovasti väristä =)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitän :) Kunpa kohta tulisi vähän viileämmmät ilmat, niin nämä pääsisivät käyttöön.

   Delete