Pages

Sunday, March 02, 2014

Winner!

Helmikuu hujahti ohitse enkä saanut päivitettyä tänne mitään. Vapaahetket ovat edelleen hyvin vähissä, ja silloin olen joko hypännyt juoksukenkiin tai istahtanut ompelukoneen äärelle. Puolessatoista kuukaudessa on kertynyt jonkin verran päivitettävää ja nyt on viimein aika purkaa kameran muistitikkua.

Asetin itselleni tälle vuodelle muutaman tavoitteen käsitöiden suhteen. Heti tammikuussa toteutin ensimmäisen, nimittäin kiilalapasten neulomisen. Ne olivatkin ensimmäiset laatuaan, sillä vain yhdet olen näitä ennen saanut valmiiksi - ne olivat ne viidennellä luokalla tuskalla ja hiellä väännetyt, ihan eripariset raukat (sillä peruspeukalolla). Sen jälkeen lapassaldo on koostunut vain vauvojen peukalottomista lämmikkeistä. Mies on viime aikoina (vuosina) pyytänyt useasti uusia lapasia, mutta ei ole sellaisia vielä saanut. Viimein päätin ottaa itseäni niskasta kiinni, sillä eihän lapasten neulominen voi mitään rakettitiedettä olla. Ensimmäisen lämmittimen neuloin kolmesti, mutta viimein sain sopivan. Toinen valmistuikin sitten sutjakasti. Näiden lapasten myötä täyttyi myös toinen tämän vuoden tavoitteistani; tutustua Karismaan.

I feel like a winner. These are my first finished mittens since fifth grade (20 years ago). Somehow I'd thought knitting mittens is some kind of rocket science but it's not! So finally my husband got new mittens he had asked about. Pattern: basic mittens
Yarn: Drops Karisma, dark gray (53), Novita 7 Veljestä, light gray (047)
Needles: 4.0 mm DPNs
Size: man
about 1.75 skeins (Karisma)


Näistä innostuneina tein heti kaksi paria lisää. Valkoiset lämmittävät siskoni käsiä Helsingissä ja keltaiset löytyvät minun asustelootastani.Pattern: Fireside Snuggle Mittens, Drops Extra 0-997
Yarn: Drops Nepal, white (100) and yellow (2923)
Needles: 3.5. mm DPNs
Size: S-M
1.8 skeins (white) and 1.6 skeins (yellow)

Myös Nepalin neulomista olin jo pitkään halunnut kokeilla enkä pettynyt. Sitä tulen ostamaan takuulla jatkossakin. Valkoiset lapaset neuloin ihan ohjeen mukaan (narun tosin jätin pois), mutta keltasista vähensin muutaman silmukan.

6 comments:

 1. Karisma on kyllä ihana lanka. Nepalia täytyy kokeilla jahka saan taas luvan ostaa lankaa :D kauniita lapasia!

  ReplyDelete
 2. What a beautiful pattern, I like especially the yellow ones!=0)

  ReplyDelete
 3. Hienoja lapasia olet värkännyt! Itseäni aina rasittaa, kun muuten olisi valmista, niin sitten pitää vielä värkätä se peukalo.

  ReplyDelete
 4. Ihania lapasia! Erityisesti tuo keltainen väri houkuttaa... :-)

  ReplyDelete
 5. Mahtavia lapasia! Mulla on vähän samaa vikaa, blogi jyrää vanhojen valmistuneiden parissa, kun niiden bloggaaminen on jäänyt jo viime vuonna...! Mutta hei, mitäs sen väliä, noi lapaset on ihan yhtä mahtavat viiveella kuin heti valmistuttuaan!

  ReplyDelete