Pages

Saturday, October 04, 2014

Newness from Nosh

Roosa Nauha -huutokauppa järjestetään ensi viikonloppuna, ja minulta sinne on tulossa jo kahdet pienet villasukat. Tämän viikon ompelutehtävänä oli saada aikaa jotain tästä Nosh Organicsin uutuuskuosista, joka tulee myyntiin myöhemmin tämän kuun aikana. Pyörittelin ensin kahta ihan toisenlaista ideaa päässäni, kunnes muistin yhtäkkiä leggings-kaavan, jota en ollut vielä ehtinyt testata. Tarkoitus oli tehdä nämä housut huutokauppaan, mutta pienten kömmähdysten jälkeen en kehtaakaan laittaa näitä myyntiin, vaan jätän omaan käyttöön. Omalle tyttärelle nämä ovat varmasti talven aikana sopivat.Pattern: Playful Kitty, Ottobre 4/14
Fabric: 2+2 organic tricot from Nosh Organics
Size: 86 cm
Others: elastic band, width 2 mm

Vertailin kaavaa Polarn o. Pyretin saman koon leggareihin. Ottobren kaavassa on pituutta monta senttiä enemmän, mikä on aika paljon näin pienessä koossa. Nämäkin istuvat kuitenkin hyvin, joten tulen käyttämään kaavaa vielä monet kerrat. Raitakankaastakaan ei ole mitään valittamista - värit ovat ihanat ja pysyivät 60 °C:n esipesussa erinomaisesti. Yhtään ei tullut pesunukkaakaan - kuten ei tietysti pitäisikään, mutta valitettavasti niitäkin kankaita on, jotka jo esipesun jälkeen näyttävät enemmänkin käytetyiltä. Kangasta oli miellyttävä ommella, ja tätä tulen varmasti tilaamaan lisääkin, kunhan pidän vielä kauden toiset kutsut kuun lopussa. Noshin kankaita minulla on kyllä jo vinot pinot täällä odottamassa, mutta mieluusti tilaan niitä lisääkin, sillä kankaat täyttävät kaikki kriteerini ja olen valmis liputtamaan Noshin puolesta!

Mutta niistä kömmähdyksistä. Olen jo monta viikkoa suunnitellut ompelukoneen huoltoa - avaamista ja öljyämistä. Se on kuitenkin vain jäänyt ja jäänyt, koska kyllähän sen nyt ehtii, ompelen vaan tämän vaatteen vielä loppuun jne. Viimeistä saumaa ommellessani kone kuitenkin vetäisi kangasta reippaasti sisäänsä eikä sitä saanut millään ilveellä ujutettua pois. Pakko oli hakea työkalupakki ja ruuvata muttereita pois tieltä. Kaivoin käyttöohjeetkin esiin ja tajusin, että kone on ollut minulla nyt 10 vuotta. Kerran olen käyttänyt sitä huollossa, mutta ikinä en ole itse öljynnyt... mutta nytpä tuli sekin tehtyä ja kone kulkee kuin unelma. Hirveä räksytyskin on kadonnut, joten nyt sitten vain lisää kaasua!

No comments:

Post a Comment