Pages

Monday, February 16, 2009

Lisää palmikkoja.

Palmikoista innostuneina tein itselleni toisenkin pipon. Tähän siis kaipasin lisää Mamboa. Olen alunperin neulonut tämän jo kerran, mutta piposta tuli aivan liian matala ja reunasta liian löysä.


Malli: Palmikkopipo, Yhteishyvä 1/08
Lanka: Novita Mambo, tummanruskea (678)
Puikot: resoriin 6 mm, muuten 7 mm

Ohjeen lanka on Mamboa ja puikkosuositukset 7-8 mm. Tein kuitenkin vähän pienemmillä, jotta saisin piposta napakan. Tai niin napakan kuin näin paksusta langasta on mahdollista. Tällä kertaa piposta tuli sopivan kokoinen. Reuna ehkä on vielä aavistuksen löysä, mutta tästä on ajan kanssa (parempi etten lupaa tarkempaa ajankohtaa) tekeytymässä vielä kylmempien ilmojen pipo, kunhan saan ommeltua siihen vuoren. Väri on hieman tummempi kuin kuvassa. Pipo on ollut jo käytössä parina päivänä ja sillä tarkeni aika hyvin tänäkin aamuna, kun ulkoilin lapsen kanssa liki kymmenen asteen pakkasessa.

Villapöksytkin edistyy. Vielä muutama rivi ennen saumojen ompelua ja lahkeita. Fifiä taas en ole ehtinyt tehdä sitten joululoman aloituksen, mutta sitä onkin tarkoitus käyttää vasta keväämmällä ohuemman takin kanssa.

Ostin myös pari kerää ihanan pehmoista teeteen Primaveraa (mustana) neuletakkipähkäilyjä varten. Yritin googlata ja etsiskellä Ravelrystäkin sopivaa ohjetta, mutta vielä ei tullut mitään vastaan. Haluaisin siis jonkun simppelin takin jollain kivalla jujulla. Selkeää, eikö? Pitkä nappilista, ehkä raglanhihat? Eikä mitään kovin pientä kaula-aukkoa.

4 comments:

 1. Onpa kiva pipo.
  Vuorellinen pipo olisi kyllä tosi hyvä kun on ollut päiviä että on pakkasta ja kova viima. Tuntuu että mikään pipo ei riitä ja korvat on koko ajan ihan jäässä.

  ReplyDelete
 2. Kiitos. Eilisiltana meinasi kyllä vähän palella. Sitä paitsi pipo tuppasi nousemaan kovasti ylöspäin. Edellisen palmikkopipan kanssa ei ole ollut tuota ongelmaa.

  ReplyDelete
 3. Palmikkopipot rulettaa! Niissä vaan on sitä jotakin...

  ReplyDelete
 4. Hieno pipo, riittikö sulla kerä Mamboa vai tarvitsiko sitä enemmän?
  Millä ohjeella teit?

  ReplyDelete