Pages

Monday, February 09, 2009

Palmikkopipa.

Viimeinkin jotain minulle. Olen aloittanut Palmikkopipaa joskus aiemminkin, mutta en muista langanlaatua. Valmiiksi pipo ei kuitenkaan ole päätynyt.


Malli: Jatan Palmikkopipa
Lanka: Novita Isoveli, musta (099)
Puikot: resori 4 mm, muuten 5 mm

Tällä kertaa vannoin tekeväni tarpeeksi tiukan ja korkean pipon. Ei enää mitään kahdelle päälle sopivaa, joka hipoo juuri korvanlehtien yläreunoja. Pipasta tuli kuin tulikin täydellisen sopiva, pienin muutoksin toki. Silmukkamäärä oli sama, mutta kuviota neuloin yhden enemmän kuin ohjeessa. Kaventaessa neuloin loppuun asti kaksi nurjaa peräkkäistä silmukkaa nurin enkä oikein. Muuten pipan pitäisi vastata ohjeita. Paitsi alkuvaiheilla olen neulonut yhden silmukan oikeaa, vaikka sen piti olla nurjaa. Otti päähän ihan tajuttomasti, mutta en periaatteesta ruvennut purkamaan. Onneksi virhe ei mustasta langasta pitkälle näy.

Pipasta tuli siis tarpeeksi napakka ja oi miten lämmin! Ihme kyllä, lanka ei tunnu kutittavan (lievän) atoopikon ihoa. Uusi päähine pääsee käyttöön heti huomenna. Lankaa kului vajaa kerä ja sitä olisi vielä kaksi iskemätöntä odottamassa. Josko suunnittelisin jotain saman sorttista kaulahuivia..? Mua inspiroi tämä.

Nyt kaakaomukilliselle. Taas. Tänään meni ääni ja nyt meinaa nenä valua. No otan vaikka taudin per kuukausi jos lapsi vain pysyy terveenä. Tai mies, sitä kitinää ei kestä kukaan.

3 comments:

 1. Kivalta näyttää..
  Voisin siis saada tytöille palmikkopipot noista Isoveli-keristäni.. Oon miettinyt niistä jotain pipomallia.. Tämähän ratkaisisi ongelman..
  Onneksi lapsille kelpaa äidin tekemät.. ekaluokkalainen kulkisi aina onteloneulepipo päässään... Hyvä on että kelpaa!

  Koitahan pitää tauti kaukana.. tuntuu olevan niin sitkeitä kaikkin nää yskät, nuhat yms..

  ReplyDelete
 2. Kiva siitä tuli, onneksi sait modauksilla homman toimimaan. Munmielestä parempi ku alkuperäinen kuule!

  Paranemisia sinne teidän poppoolle, sairastava mies on aivan uskomaton hermojenkiristäjä parisuhteessa kuin parisuhteessa..Kuvitella siihen sitten vielä sairaat lapset sekaan, voi apua! Sääliä ja sympatiaa täältä sinne kilokaupalla :)

  ReplyDelete
 3. Tosi hieno pipo! Pikaista paranemista.

  ReplyDelete