Pages

Monday, November 05, 2012

Old cupboard

I have bought a lot of wooden secondhand furniture lately. This cupboard is now in our living room.

Olen viime aikoina ostellut ahkerasti vanhoja huonekaluja (ja vielä puuttuu muutama). Osa valkoisista ikealaisista saa kyytiä, kun olen löytänyt paljon kauniimpia ja kestävämpiä kaappeja, tuoleja ja pöytä tilalle. Miesparka saa kurvata ympäriinsä peräkärryn kanssa, kun rouva lyö osoitteita kouraan. Suurin osa huonekaluista on kunnostettavia (arvannette kuka senkin puolen hoitaa - minä kyllä pidän maalaamisesta, mutta hiominen ei kuulu lempipuuhiini, meinaan sitä paitsi tukehtua siihen pölyyn), mutta tälle kaapille emme ole tehneet mitään.


Kaappi löytyi eräästä tyhjennettävästä toimistosta. Edellinen omistaja on pitänyt siinä potilaidensa lääkkeitä. Nyt kaappi pääsi olohuoneeseemme, takan viereen. 


Ovien takaa löytyy maljakoita, molempien läppärit latureineen, minun keskeneräiset käsityöni sekä keittokirjat. Aiemmin tällä paikalla oli Ikean valkoinen 2x4 Expedit-hyllykkö, joka siirtyi nyt esikoisen huoneeseen pelihyllyksi. Kaapista parhaillaan kävelemään opetteleva kuopus ei saa  heiteltyä tavaroita lattialle - kunhan vain muistaa ottaa aina avaimet pois ovista.

Tämän väristä kaappia en olisi pari vuotta sitten takuulla hankkinut, mutta yhtäkkiä tämä yksilö oli pakko saada. Jostain syystä vanhat avaimet miellyttävät kovasti silmääni.


Kaapin päällä olevat tavarat ovat vaihtuneet jo tiheään, en osaa päättää mitä siinä pitäisin. Kuvaushetkellä päällystä koristivat kuitenkin palmuvehka (yksi niistä harvoista kasveista, joita allergiperheessä siedetään) sekä kokoelma Muija-purkkeja. Sininen ja punainen ovat anopin vanhoja, valkoinen kirpparilöytö ja musta uutena ostettu.

8 comments:

 1. Mulla taitaa olla suvilalla lähes samanlainen liinavaatekaappina. Myös avaimet näyttävät samalta. Olen saanut sen kouluaikaiselta ystävältä ja kaappi on kulkenut mukanani ensimmäisestä omasta kodista lähtien.

  Anu

  ReplyDelete
  Replies
  1. Liinavaatekaappina tämäkin varmasti toimisi hyvin. Hyllyillä riittää tilaa - meillä eivät ole edes kaikki vielä käytössä.

   Delete
 2. Oi, se on kaunis! Mutta eikö se haise lääkkeelle? Hieno juttu, jos ei haise. Tuollaisen minäkin haluaisin löytää.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei, ei haise! Kenties täällä on pidetty vain jotain tabletteja pahvipaketeissa. Ainakaan minun nenäni ei haistanut mitään voimakkaampia litkuja.

   Delete
 3. Replies
  1. Kiitos! Tykkään tästä päivä päivältä enemmän.

   Delete
 4. Ihana kaappi, meilläkin on haaveena aina löytää noita kivoja vanhoja kaappeja... saa tosiaan Ikean vastaavat sitten väistyä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onneksi tällaisia kaappeja löytyy suht helposti. Meidän pitäisi löytää vielä yksi, mutta se saisi olla syvyydeltään vain 30-40 cm. Sen haluan maalata turkoosiksi :)

   Delete