Pages

Sunday, January 27, 2013

Big enough

Perussukkaa lähinnä luistelua ja hiihtämistä varten. Olen monen, siis todella monen vuoden tauon jälkeen hakenut vanhempieni varastosta sekä sukseni että luistimeni. Molemmat ovat 90-luvulta, ostettu minulle yläasteaikoina. Kuusivuotias on suksinut epämääräisesti menemään jo muutaman vuoden, mutta innostui viimein tänä talvena lajista toden teolla. Olemme käyneet läheisellä ladulla hiihtämässä jo useasti ja nyt alkaa vauhtia olla sen verran, ettei äidinkään tarvitse koko ajan hidastella (aivan kuin tahti olisi 15 vuodessa pysynyt samana). Mikäs sen mukavampaa kuin yhteiset hiihtolenkit, mutta äidin monoihin kaivataan kovasti täytettä. Kuten sanoin, olen saanut sukseni viime vuosituhannella - aikana, jolloin piti olla sitä kasvunvaraa. Kengännumeroni on poikkeuksetta 38, mutta monoihini mahtuisi vielä pari numeroa isompi koipi. Samoin luistimiin.

Basic socks for skiing and ice-skating. My skis and skates are from the 90's and way too big for me. In that time our parents bought me and my sister bigger and bigger clothes etc all the time so that we could wear and use them for a long time. Well, we didn't grow that much so now I have equipment that are about two sizes too big.

Nowadays our six-year-old (who has suitable skis and skates by the way) has really got excited about skiing and we've been skiing a lot in these past few weeks. The only problem are my ski boots that really needed new socks. Luckily, this mom knits.


Pattern: Basic socks
Yarn: Novita Nalle Four Seasons Winter (872)
Needles: 3.5 mm
Size: EU 38
0.7 skeins

Loin 48 silmukkaa ja posotin 2 o 2 n -joustinta 55 kerrosta, kunnes alkoi varsi näyttää sopivalta. Vahvistettu kantapää (nurjalta), kantapään kavennukset joka kerroksella (inhoan sitä löysää kumppua jalkapöydän päällä!) ja niiden jälkeen vielä 37 krs sileää ennen sädekavennuksia. Jos ihan tarkkoja ollaan, niin ehkä muutaman kerroksen olisi voinut sileästä jättää vielä pois - mutta toisaalta eivätpähän jää heti pieniksi..!

Co 48 sts. K2, P2 for 55 rows. Reinforced heel, knit 37 rows after decreasings. To be strict I could have knitted a couple rows less in the end but on the other hand I can now wear these for a while..!

6 comments:

 1. Talvilajit on vähän koukuttavia, siitä tulee mukava tapa käydä lenkillä ja vielä oman lapsen kanssa, mikäpä sen ihanampaa, hienot sukatkin saat jalkaasi lämmittämään ja hyvä se on että monoissa on vähän tilaa, ei ala varpaat palella heti.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kiitos. Tilaa oli vaan vähän liikaa, etenkin luistimissa. Pitänee laittaa kaksi villasukkaa päällekäin!

   Delete
 2. Oottepa olleet reippaita :) Ehkä minunkin pitäisi innostus hiihtämisestä ja luistelusta taas, tainnut viimeksi yläasteella hiihdellä! Tai sitten lykkään sen ensi talveen, sitten tytötkin ovat jo sen verran isompia että ainakin tuo vanhempi voisi innostua hiihdosta :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä varmasti! Meillä esikoinen tykkäsi hiihtää ekana talvenaan. Toisena hän suostui ainoastaan sauvakävelemään ja viime vuonna sukset olivat ehdoton ei. Tänä talvena ollaankin sitten hiihdetty kaikkien "menetettyjen" vuosien puolesta!

   Delete
 3. Meillä on innostuttu luistelemaan ja se sujuukin todella hyvin. Haaveammatti muuttui kerta heitolla prinsessasta taitoluistelijaksi :D Hiihtokin sujuu mutta vain isän kanssa. Mun blogissa on sulle tunnustus!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meillä ei luistelu sujunut vielä ollenkaan hyvin, kun oli ihan typerä jää ja ihan typerät luistimet.. mutta treenataan, treenataan.

   Kiitokset!

   Delete