Pages

Sunday, July 21, 2013

Blanket for baby buggy

Toukokuussa hankittuihin rattaisiin tarvittiin uusi peitto (äiti halusi). Koska minulla on Ravelryn mukaan päälle 40 kerää Seitsemää Veljestä, lankavalinta oli selvä. Rattaat ovat punaiset Briot, joten valikoin värejä pitkälti sen perusteella. Aloitin peiton jossain vaiheessa huhtikuuta ja luulin sen olevan vain pikainen välityö. No, tylsäksihän tuo jatkuva pylväiden virkkaus kävi ja viimeiset kierrokset valmistuivat vasta nyt. 

Peiton paino on vaa'an mukaan 600 g, mutta epäilen sen kyllä olevan enemmän. Tarkempaa mittaa ei meidän puntarimme anna. Sekosin myös laskuissa uusia keriä penkoessani, mutta täytyy joku päivä tarkastaa jäljellä olevien Seiskaveikkojen määrä ja päivittää tietoja. Lähemmäs toista kerää kuitenkin meni jokaista väriä, punaista eniten.

 Pattern: one big granny square
Yarns: Novita 7 Veljestä, red (549), brown (687) and light orange (278)
Hook: 4.0 mm

Keskellä on kolme kerrosta punaista, samoin reunoilla. Lopuksi vielä yksi kierros kiinteitä silmukoita. Harkitsin vielä jonkinlaisten reunakaarien koukuttelua, mutta totesin, että keskeneräisiä töitä on vielä aikamoinen määrä ja aika ennen vauvan syntymää käy vähiin, joten jospa tämä riittäisi ja peitto kelpaisi tällaisenaan. 


Mittaa peitolla on noin 95 cm x 95 cm (pingoitus tehty vasta kuvausten jälkeen). Yhdessä kohtaa on reikä sitä rattaissa olevaa remmiä (jalkojen välissä) varten.

Seuraavaksi sitten toisen, huomattavasti isomman peiton kimppuun. Yli sadassa neliössä on ollut tekemistä ihan tarpeeksi, ja väkerrän vielä jokaiseen valkoisen reunuksen ennen yhdistämisurakkaa. Tänään päättelin myös lukemattomia langanpäitä yhdestä raidallisesta neuletakista. Vielä uupuu kaulus ja napit. Jaksaa, jaksaa.

4 comments:

  1. No kyllä varmasti kelpaa ja vauveli tarkenee noin lämpimänvärisen peiton alla.

    ReplyDelete
  2. Ihanat värit tuossa peitossa: tsemppiä siihen toiseen urakkaan. Minä en taida koskaan saada isoa palapeittoa virkattua =(

    ReplyDelete
  3. Kiitoksia. Harkitsen jo toisenkin tekemistä, kun tuplavaunut on kuitenkin noille nuorimmaisille hankittava.

    ReplyDelete